A stressz 80 éve és Selye János egyéb felfedezései Az elmaradt Nobel-díj

Nyolcvanéves a stressztudomány, ennek történetét, folyamatát akarják a könyvben a szerzők bemutatni, külön kiemelve a magyar származású Selye János úttörő szerepét. A kötet végighalad Selye állatkísérleteken alapuló kutatásaitól és közleményeitől a modern stressztudományokig – ami a sejtbiológiától a társadalomtudományokig, például a munkahelyi stresszig – terjed.

A szerzők egyike Selye utolsó magyar PhD-diákja volt, ily módon többéves személyes kapcsolat fűzte a világhírű tudóshoz. Részben ennek révén, részben hétvégi magánbeszélgetésekből tudott meg sok kulisszatitkot Selye életéről és munkásságáról, többek között a stressz melletti egyéb nagy felfedezéseiről (pl. a szteroid hormonokról végzett kutatásairól és felosztásukról), amelyekért nem sok elismerést kapott. Nem kapott Nobel-díjat sem. Ezért emlékezik meg e könyv ezekről a valójában stresszhez kapcsolódó eredményekről külön fejezetekben.
A történelmi visszatekintésekre oly jellemző illusztrációk, fényképek, dokumentumok egészítik ki a reprezentatív kötetet.

 
Méret202x226
Oldalszám116
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2017.
Kiadáselső
Besorolási kódC BIZ
ISBN szám: 978 963 226 646 6
Listaár:  2 590 Ft 
Online ár:
2 331 Ft
 

Hasonló könyvek

Új
A tuberkulózisról – másképpen
A tuberkulózisról – másképpen Kovács Gábor978 963 226 861 3
Listaár: 8 400 Ft
7 560 Ft
Hamarosan
Könnyektől a mosolyig
Könnyektől a mosolyig Hárdi IstvánElőkészületben (2023.)
előkészületben
 
Webshop készítés