Hogyan adjunk elő... 2. kiadás Kongresszuson, egyetemen és egyéb alkalmakkor?

Beszélni nehéz! – ez volt a Magyar Rádió egykori kedvelt adásának címe; az azonos elnevezésű mozgalmat Péchy Blanka (1894-1988) alapította, aki küldetésének tekintette anyanyelvünk ápolását. Kodály Zoltán (1882-1967) felhívása így hangzott: „Vessünk gátat kiejtésünk romlásának!”.

A tudományos élet médiumokban megszólaló szakértői bizonyára szakterületük kiválóságai, de legtöbbjük sajnos közel sem lebilincselő előadó. Kétségtelen, hogy sem igyekezet, sem ádáz akarat nem pótolhatja a verbális tehetség magas fokát, nem mindenkiből lesz sziporkázó szónok, de szorgalommal csaknem mindenki fejlesztheti szóbeli előadóképességét.
Különösen fontos lenne, hogy a nyilvánosság előtt szereplők megtanulják az igényes magyar beszédet. Közönség elé csak teljes szakmai vértezetben és beszédkészséggel volna szabad lépni. Aki ilyen foglalkozást választ vagy ilyen szerepet vállal, attól elvárható, hogy tudatosan fejlessze ebbéli képességeit.
A Kiadónál 2007-ben Szakírás címen megjelentetett kötetem a sok megtapasztalt negatív „élmény” alapján és a hiányzó hazai útmutatást pótolandó született. Jelen könyv is hasonló indíttatásból készült, de ehhez még hozzájárult a magyar beszédstílus időközbeni fellazulása, ami a médiában már-már mindennapos jelenséggé vált, és napjainkban a tudományos előadások nyelvezetében is megnyilvánul. Indokolt tehát egy olyan mű megjelentetése, ami hibáinkat felismerve segít útmutatást adni, hogyan tartsunk (szak)előadást.

 
Méret165x235 mm
Oldalszám200
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2018.
Kiadáselső
Besorolási kódC BIZ
ISBN szám: 978 963 226 7197
Listaár:  2 900 Ft 
Online ár:
2 610 Ft
 
 
Webshop készítés