Cégünkről

Bemutatkozás

A Medicina Könyvkiadó Zrt. jelenleg Magyarország legnagyobb orvosi és egészségügyi tan- és szakkönyvkiadója. Elköteleztük magunkat az egészségügyi tárgyú könyvek kiadása mellett, de más területeken is egyre bővülő választékban kínálunk olvasnivalót. A hagyományos orvosi könyvek, főként tan- és szakkönyvek területéről az oktatás egyéb ágai, az ismeretterjesztő könyvek és a szépirodalom felé történő nyitással elértük, hogy ma már több ezer kiadványunk kapható a könyvesboltokban és rendelhető meg interneten. Nem csupán hazai szerzőink műveit, hanem számos külföldi kiadó könyveit kínáljuk az olvasók számára magyar és idegen nyelven (angol, német, de megrendelésre más nyelveken is).
Külföldi partnereink között olyan rangos kiadók találhatók, mint az Oxford University Press, Elsevier, McGraw-Hill, Springer, Taylor & Francis, Blackwell Publishing, Lippincott stb. E kiadók könyveit főként eredeti nyelven bocsátjuk olvasóink rendelkezésére, de egy részüket magyar nyelven is megjelentetjük.
Saját kiadású könyveinknél előnyben részesítjük a hazai szerzők műveit, de számos fordítást közlünk kiváló külföldi szerzőktől, elismert magyar szakfordítók tolmácsolásában.
A könyvterjesztésben egyformán hangsúlyos a saját kiadású, valamint a más magyar és külföldi kiadók könyveinek forgalmazása. Saját könyvesbolthálózatunk üzletei megtalálhatók valamennyi orvosegyetemmel rendelkező városban, így Budapesten, Debrecenben, Szegeden és Pécsett. Saját üzleteinkben nagy választékkal, számtalan kedvezménnyel és a legkedvezőbb árakkal várjuk vásárlóinkat. Kívánságra megrendelünk és beszerzünk bármilyen könyvet külföldről és Magyarországról egyaránt.
Igen széles palettán dolgozunk a legfrissebb tudományos eredményeket tartalmazó szakkönyvektől, atlaszoktól az egyetemi tankönyveken és jegyzeteken, a felső- és középfokú oktatásban használatos tankönyveken, valamint az ismeretterjesztő műveken át az orvostörténeti tárgyú munkákig.
Panoráma könyveink egyre megújuló és táguló témakört felölelő kiadványai szervesen egészítik ki a főleg egészségügyi tárgyú köteteinket, sorozatainkat. Útikönyveink, szakácskönyveink, amelyek közül speciális területet jelentenek a diétás könyvek, Magyarország tudósait, az akadémikusokat bemutató sorozatunk, az albumokból, regényekből, riportkönyvekből és kulturális gyűjteményekből álló szépirodalmi, valamint a gyermekek számára készített kiadványaink széles választékot jelentenek gyakorló egészségügyi szakembereknek, orvosoknak, a reál tudományok művelőinek, kutatóknak, szakvizsgákra készülőknek, egyetemi és főiskolai hallgatóknak, középiskolai diákoknak, családoknak és a csupán olvasni, tájékozódni szerető embereknek.
Kiadványaink saját boltjaink mellett megtalálhatók a nagykereskedelmi bolthálózatok könyvesboltjaiban, a kis könyvkereskedésekben és az internetes webáruházakban is.
Szakmai folyóiratainkkal, a tudományos életet támogató küldetést teljesítve, a hazai orvosegészségügyi szakmai élet pezsgését szeretnénk elősegíteni.
Célunk a gyógyítás teljes egészének átfogása könyveinkben a műtéti szakmáktól a belgyógyászati szakterületeken és a fizioterápián át egészen olyan speciális ágazatokig, mint a dohányzásról való leszokás vagy a távolkeleti gyógymódok. A tudományos igényekkel és eredményekkel lépést tartva a bizonyítékokon alapuló orvoslás és a klinikai kézikönyvek sorozat fejlesztésén dolgozunk. Diétás és szakácskönyveink, mentálhigiénés és pszichológiai kiadványaink, valamint szépirodalmi köteteink az egészséges életmód és az olvasás örömének támogatását szolgálják.

 

Történet

 

A múlt:
A Medicina Könyvkiadót 1957-ben alapította meg a Magyar Állam elsősorban tankönyvkiadásra, és ezzel párhuzamosan létrehozták a Panoráma szerkesztőséget útikönyvek kiadására.
A rendszerváltásig számos nívós kiadvány került az olvasók kezébe, útikönyvek terén a Panoráma és a tankönyvek tekintetében a Medicina magyar nyelvterületen etalonná nőtte ki magát.
A rendszerváltást követően:
A megváltozott körülményekhez alkalmazkodva 1994-ben a privatizált Medicina, a Panoráma szerkesztőséget magába olvasztva, részvénytársasággá alakult át.

A jelen:
Az új idők új feladatokat jelentenek. Olyan tempót kellett felvenni a könyvkiadó működtetésében, amellyel az addig csupán a hazai igényeket kiszolgáló kiadót európai szintre lehetett felemelni és ezen a szinten lehet tartani.
Az idegennyelvű orvosoktatás kiszolgálása új feladatokat jelent a kiadó számára. Bővíteni kellett az idegen nyelvű könyvek választékát. Minden egyetemi évkezdésre biztosítani kell nem csak a magyar nyelvű, hanem a külföldi hallgatók számára is a tankönyvellátást.
Növekvő igények, az orvosok és egészségügyi szakemberek naprakész tájékoztatása mellett a nagyközönség egészségügyi témák iránt megnőtt érdeklődésére is oda kell figyelni.
Bővülő palettával biztosítani kell, hogy ne csak az egészségügyi szakemberek (orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, egyetemek, egészségügyi főiskolák hallgatói stb.) képzéséhez, hanem a kapcsolódó szakmák mindegyikéhez biztosítsunk tananyagot: a tankönyvek, atlaszok és jegyzetek mellett szakkönyveket és kézikönyveket is.
A nagyközönség, főképpen a családok új területét jelentik a tájékoztatásnak. A kiadó főleg a gyermeknevelési és -fejlődési szakkönyvek biztosításával igyekszik e téren segíteni. Ugyanakkor felvállalja az egészséges életmód minden területét és az értékes szórakoztatást is szépirodalom és különféle albumok formájában. 

Saját bolthálózat:
Új kapcsolatok, megnövekedett számú könyvkiadás (magyar és külföldi szerzők műveivel egyaránt), valamint a külföldi könyvek egyre növekvő mértékű forgalmazása saját bolthálózat kialakítását tette kívánatossá.
Első könyvesboltunk az Üllői u. 91/a sz. alatt nyílt meg, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden a könyvesbolt és néhány éve a budapesti Baross u. 21-ben a legújabb bolt.

Webáruház:
A haladással lépést tartva saját webáruházunk és más internetes könyvesboltok egyaránt kínálják a kiadó könyveit, az angol, illetve német nyelvű szakkönyvek, tankönyvek széles választékát.

Folyóirat-kiadás:
Előfizetéses rendszerben, de egyéni megrendelésre akár 1-1 példányban is biztosítjuk folyóiratainkat, az Immunológiai Szemlét és a Magyar Belorvosi Archívumot. 

Misszió:
A kiadó folyamatosan felvállalja orvostörténeti tárgyú kiadványok és a magyar tudományos élet nagyjait ismertető portrékönyvek kiadását, hogy a múlt értékeit megőrizzük, és példát állítsunk a jövő nemzedékei elé. 

A jövő:
A kiadó a gazdasági recesszió éveiben is változatlan létszámmal és külső munkatársak sokaságával biztosítja eddig megszokott színvonalas működését. Sőt, célunk nem csak az, hogy továbbra is naprakészek maradjuk, és kiadványaik beltartalmán kívül a külső megjelenésével is törődjünk, hanem a további növekedés. Új sorozatok indítása, a legmegbízhatóbb könyvek felkutatása és eredeti nyelven vagy fordításban történő közrebocsátása, új szerzők és gondolatok megkeresése állandó mozgásban tart bennünket, hogy olvasóink táborát növeljük és olvasóink megelégedését tovább fokozhassuk.

 

Díjaink, közszereplésünk

A Medicina Könyvkiadó Zrt. a magyar könyvkiadói, könyvterjesztői és közélet élénk szereplője. Ott vagyunk minden könyvszakmai megbeszélésen, tanácskozáson, részt veszünk a kiállításokon, könyvfesztiválokon és könyvheteken szerte a magyar nyelvterületen, nagy és kisebb orvosi, egészségügyi kongresszusokon, szimpóziumokon. Soron kívül biztosítunk könyveket továbbképzésekhez, felvállaljuk új tudományterületek könyvmegjelenés formájában való támogatását (pl. utazásorvostan). Rendszeresen látogatjuk a nagy európai könyvvásárokat, pl. Frankfurtban, és személyesen, valamint levelezés formájában napi kapcsolatban állunk magyar és külföldi könyvkiadó partnereinkkel.
Rendszeres könyvbemutatókkal és dedikálásokkal jelentkezünk. Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

 A Szép Magyar Könyv versenyen szerzett okleveleinket megtekintheti a "Cégünkről - Szép Magyar Könyv" menüben.

 

Munkamódszerünk 

Könyvkiadás:

Saját kiadású könyveinket két forrásból szerezzük be.
1) Mindenkor előnybe részesítjük a magyar nyelvű szerzőinket, az egészségügy bármilyen ágából jöjjenek is hozzánk, bármilyen tudományos vagy ismeretterjesztő témakörben. A témától függően születik meg az első szinten a döntés, hogy foglalkozunk-e egy adott kézirattal. Van-e igény az adott kiadványra, és ha igen, milyen formában (jegyzet, illusztrált vagy illusztráció nélküli kötet, album, kemény vagy puha fedelű könyv stb.). Ezután nagy tapasztalatú szerkesztőink elbírálják a könyv nyelvi és szerkezeti értékeit, és ha ők megfelelőnek találják, akkor tudományos igényű munkák esetében még szaklektor véleményét is kikérjük a könyv tartalmáról. Ez a döntés folyamata, amely után a szerzővel megkötött szerződés alapján megindul a kiadói munka.
Felvállalunk munkaterveket is, a téma piaci és emberbaráti értékének mérlegelése után, ilyen esetekben a szerzők felkérésünkre dolgoznak.
2) Idegen nyelvű könyvek fordítása és magyar nyelven történő kiadása előtt gondos válogatást végzünk. A nagy könyvvásárokon (Frankfurt, London) való jelenléttel, illetve a külföldi kiadókkal való napi szintű kapcsolattartással szerezzük be a legfrissebb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó könyveket, beleértve ezek közé azokat is, amelyeket idegen nyelven forgalmazunk boltjainkban, és ezek közül választjuk ki szaklektorok segítségével azokat, amelyeket lefordíttatunk magyar nyelvre.
Az idegen nyelvű könyvek lefordításakor a magyar viszonyokhoz nem illeszkedő könyvrészleteket az eredeti kiadó engedélyével szakemberrel átdolgoztatjuk, hogy azok pontos információval szolgáljanak a magyar közönség számára a magyarországi helyzetről, szabályozásokról.


Könyvforgalmazás:
A kereskedelmi forgalomba kerülő, más kiadók (magyar és külföldi) által kiadott könyvek között azok szakmai értéke és a kereslet alapján válogatunk. A leggyakrabban keresett, illetve tankönyvként használt könyveket egész évben raktáron tartjuk, így biztosítva az állandó kínálatot. Az egyetemi tankönyvekről a tanszékektől megkapott információk alapján félévente, a félévkezdés előtt adjuk le „nagy” rendeléseinket a többi kiadó felé, hogy mire a hallgatók vásárlási igénnyel jelentkeznek a boltjainkban, az oktatók által előírt és javasolt könyvek mind kaphatóak legyenek.

 

Elérhetőségeink 

Könyvek rendelése:
a kiadóban: medkiad@medicinazrt.hu
postai cím: Medicina Könyvkiadó Zrt. 1072 Budapest, Rákóczi u. 16.
telefon: 1/312-2650
személyesen: boltjainkban (rákattintva a boltjainkra jöjjenek elő a boltok) 

Nagy tételben történő vásárlás:
Kereskedelmi osztály: kerosztaly@medicinazrt.hu
cím: 1139 Budapest, Petneházy u. 34-36.
telefon: 1/302-6288 

Új kéziratokkal való jelentkezés:
telefonon: 1/312-2650
e-mailben:medkiad@medicinazrt.hu 

Kéziratokkal kapcsolatban érdeklődés:
Szerkesztőségi titkár: euszerk@medicinazrt.hu

 

Kiadónk munkatársai

Napról napra azon dolgozunk, hogy kiadványaink a már megszokott legjobb minőségben jelenhessenek meg és, hogy webáruházunk mindig naprakészen várja látogatóit. Ismerkedjen meg a Medicina Kiadó munkatársaival.

Bővebben

Boltjaink

Országszerte négy nagyvárosban és hét helyszínen várjuk a kiadványaink után érdeklődő olvasókat. A webshopban rendelt termékek személyesen átvehetők minden üzletünkben és kereskedelmi osztályunkon.

Bővebben

Szerzőinknek

Tisztelt Szerzőnk! Kérjük, az alábbi szempontokat legyen szíves figyelembe venni, hogy technikailag abban a formában adja le a kéziratot, amiből a legrövidebb időn belül elkészíthető a könyv.

Bővebben

Szép magyar könyv

A „Szép Magyar Könyv" verseny a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által évről évre meghirdetett verseny a könyvesbolti forgalomba kerülő és magyarországi, illetve a határon túli magyar nyomdákban kiállított könyveket terjesztő kiadók számára. Ismerje meg díjazott könyveinket.

Bővebben

 
Webshop készítés