Könyv kategória
Utoljára megtekintett
Eddig egyetlen könyvet sem tekintett meg. Az utoljára megtekintett könyveket itt találja majd!

Onkológia

Az onkológia a jó- és rosszindulatú daganatos betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó tudomány, amely több speciális szakterületből áll attól függően, hogy a daganat melyik szervben vagy szervrendszerben alakul ki. Alapvető fontosságúak a szűrővizsgálatok (laborvizsgálatok, molekuláris genetikai diagnosztika, biomarkerek azonosítása), mivel a daganatos betegségek csak kis része ismerhető fel önvizsgálattal (pl. emlő- és bőrrák). A betegség korai felismerése nagyon fontos a gyógyíthatóság szempontjából. A Medicina Könyvkiadó Zrt. onkológiai és onkofarmakológiai tankönyvei és szakkönyvei nem csak a betegségek leírását, előrehaladását, hanem a legmodernebb diagnosztikai lehetőségeket (orvosi [fizikális]), laboratóriumi, izotópos, diagnosztikus képalkotói vizsgálatok, mint ultrahang, röntgen, CT, MR) és a gyógyítás hagyományos és legújabb, leghatékonyabb módjait is ismertetik (sebészeti megoldás [műtét], radioterápia [sugárterápia], kemoterápia, célzott kezelések, pl. EGFR-gátló terápia, génterápia).

Vissza (Szak- és tankönyvek)
 
 
 
 
 
 
Az onkológia alapjai egyetemi tankönyv (2., javított, bővített kiadás)
16 700 Ft
Az emlőrák korszerű sebészete
Az emlőrák korszerű sebészete Mátrai Z. - Gulyás G. - Kásler M.978 963 226 545 2
7 800 Ft
Malignus lágyrésztumorok diagnosztikája és kezelése
Malignus lágyrésztumorok diagnosztikája és kezelése Szendrői Miklós, Sápi Zoltán, Pápai Zsuzsa (szerkesztők)978 963 226 630 5
9 800 Ft
Csont-, ízületi daganatok és daganatszerű elváltozások
Csont-, ízületi daganatok és daganatszerű elváltozások Szendrői Miklós (szerkesztő)978 963 226 528 5
8 400 Ft
Principles and Practice of Oncoplastic Breast Surgery
Principles and Practice of Oncoplastic Breast Surgery Mátrai Z. – Gulyás G. – Kovács T. – Kásler M. (szerkesztők)Előkészületben (2019.)
A rosszindulatú daganatok szűrővizsgálata
A rosszindulatú daganatok szűrővizsgálata Döbrőssy Lajos – Kovács Attila – Budai AndrásElőkészületben (2019.)
 
 
 
Webshop készítés