Microvascularis coronariabetegség Kisér – nagy probléma

Új
 

A szerző Prof. dr. Szauder Ipoly ismert kardiológus, hipertonológus, osztályvezető főorvos, European Cardiologist of ESC, Clinical Hypertension Specialist of ESH. A hypertonia és a szívbetegségek összefüggéseinek elkötelezett kutatója, számos publikáció, szakkönyv szerzőjeként két évtizede hangsúlyozza a microvascularis coronariabetegség (MVD) jelentőségét.

Kisér – nagy probléma

A korábbi nézettel ellentétben ez egy gyakori, nem jóindulatú kórkép, kezeletlenül éppoly – különösen nőknél előforduló – súlyos szövődményekhez (szívinfarktus, szívelégtelenség) vezethet, mint az obstruktív coronariabetegség. Információhiány és szemléleti okok miatt alulreprezentált (a hazai gyakorlatban is), a kezelőorvos a „negatív koronarográfia” láttán nem indikál MVD irányú noninvazív vizsgálatokat, és nem kezeli, követi megfelelően ezeket a betegeket.

Hiánypótló

A kötet a legújabb szakirodalmi adatok alapján részletesen ismerteti az MVD-t a hazai lehetőségek figyelembevételével, a legújabb diagnosztikus és terápiás algoritmusokkal. Kiemelve tárgyalja a hypertonia, a hypertoniás szívbetegség leggyakoribb oki szerepét, valamint a külön entitásnak tekinthető nőbetegek coronaria-betegségét.

Tartalmából

Anatómiai, patofiziológiai ismeretek

Invazív indexek (FFR, CBF, CFR, IMR) mérése. Alkalmazásukkal a coronariabetegségek differenciálása és a revaszkularizáció helyes indikációja a koronarográfia pontatlan vizuális értékelése helyett.

Noninvazív képalkotó eljárások: echokardiográfia, SPECT, MRI, CCTA, PET-CT, hibrid módszerek. Terheléses EKG. Diagnosztikus értékük, előnyeik, hátrányaik az elsődleges MVD mellett a másodlagos formáinak felismerésében: revaszkularizációk után létrejött iatrogen forma, a cardiomyopathiákban, valamint a nem a myocardium elsődleges betegségeiben létrejövők: infiltratív szívbetegségek.

Terápiás lehetőségek.

 
KategóriaBelgyógyászat
Méret120x210 mm
Oldalszám228
Kötéskartonált
Kiadás éve2021.
Kiadáselső
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 808 8
Listaár:  3 600 Ft 
Online ár:
3 240 Ft
 

Hasonló könyvek

Hypertonia és szövődményei a napi gyakorlatban
Listaár: 2 400 Ft
2 160 Ft
Aneszteziológia és intenzív terápia (4. k.)
Aneszteziológia és intenzív terápia (4. k.) Molnár Zs. - Lovas A.978 963 226 702 9
Listaár: 4 600 Ft
4 140 Ft
E-Book
Tanácsok a koronavírus megelőzéséhez - e-BOOK
Tanácsok a koronavírus megelőzéséhez - e-BOOK Zhang, Wenhong978 963 226 781 4-e
Listaár: 1 300 Ft
1 170 Ft
 
Webshop készítés