Korszerű folyadékterápia a gyermekellátásban

Új
 

A Medicina Kiadó újabb hiánypótló, olvasóbarát, gazdagon illusztrált könyvvel ajándékozza meg a csecsemő- és gyermekellátásban dolgozókat.

A korszerű, szép kiállítású könyv a folyadékterápiát 3 tematikus részben tárgyalja. Az elméleti alapok áttekintése rövidebb, míg a klinikai rész jelentősen hosszabb, részletesen kitér a legfontosabb kórképek sajátosságaira.

Megjelenésében a nagysikerű „zöld” (A gyermekápolás elméleti és gyakorlati alapjai) és „kék” (A korszerű gyermekellátás és ápolás kézikönyve) Medicina-könyvek szellemiségét követi. A használatát 181 ábra, 109 táblázat, 43 színes szövegbox, jól követhető útmutatók segítik.

Az egységes szerkezetű kézikönyv segít a folyadékterápia helyes vezetésében, a vizsgákra történő felkészülésben és az ápolói feladatok ellátásában egyaránt.

A Jegyezzük meg! összefoglalókban igazi „gyöngyszemekre” talál az olvasó!

 

Dr. Ujhelyi Enikő a hazai gyermekellátás jeles képviselője. A Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán 1982-ben summa cum laude diplomával végzett. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Gyermekosztályán a Heim Pál Kórház Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Terápiás Osztályán, majd a Szent János Kórház Gyermeksebészeti Osztályán dolgozott. A menedzsment hívására 1993-ban került a Szent László Kórházba. Itt felépítette, majd 30 évig vezette a DPC Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályát, ami meghatározó szerepet játszott a magyar gyermekintenzív ellátás fejlődésében.

Felkészültségét két diploma (DOTE-ÁOK és egészségügyi menedzser), négy szakvizsga (csecsemő- és gyermekgyógyászat, aneszteziológia és intenzív terápia, infektológia, csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív terápia) és PhD-fokozat minősíti. Iskolateremtő munkásságát a különböző szakmai területeken sikeresen helytálló tanítványok hirdetik. Gyógyító munkája mellett évtizedek óta vesz részt a szakdolgozók képzésében, a posztgraduális oktatásban, és az akkreditált továbbképzések, kongresszusok rendszeres előadója.

A Magyar Gyermekanaesthesiológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MGYAITT) alapító vezetőségi tagja (1993), 1997-től titkára, 2007–2017 között elnöke. A gyermekintenzív ellátás érdekeit mindig következetesen képviselte az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Szakmai Kollégiumban.

Az egészségügy vezetése szakmai teljesítményét 2013-ban Semmelweis-díjjal ismerte el, míg 2014-ben Kórházért Nagydíjban részesült. A súlyos betegek ellátásában szerzett gazdag klinikai tapasztalatait jelenleg az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet igazgatóhelyetteseként kamatoztatja.

Termékeny író, hét könyv szerkesztése (3 társszerkesztőként) és 219 könyvfejezet (ebből 2 megjelenés alatt) köthető nevéhez. A 2024-ben megjelenő „Korszerű folyadékterápia a gyermekellátásban” c. könyv klinikai hitvallásának újabb megtestesítője.

 
Méret200x253 mm
Oldalszám314
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2023.
Kiadáselső
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 905 4
Listaár:  6 700 Ft 
Online ár:
6 030 Ft
 
 
Webshop készítés