Kardiológiai kislexikon 2. kiadás

Az érdeklődő betegek, hozzátartozóik az orvosi tájékoztatáson túl is szeretnék tudni, hogy mit jelentenek a leletbe, zárójelentésbe írt szakkifejezések, diagnózisok. Ezek hagyományos szótárakkal nem fejthetőek meg, mivel az orvosi szóhasználatban az idegen kifejezések átalakultak, sajátos jelentésűek.

Az internet ellenőrizhetetlen információdzsungele pedig a laikusokat gyakran tévútra vezeti. Az orvosi nyelv heterogén: görög, latin, angol és német kifejezésekkel jelöli a különböző tüneteket, betegségeket, gyógymódokat. A kardiológia sajátos nyelvezetű, szakkifejezései, rövidítései gyakran még az ebben nem járatos orvosok számára is fejtörést okozhatnak. Kislexikonunk, a szakkifejezések magyarításán túl, szócikkekben magyarázza el ezeket, ismerteti a betegségeket, vizsgálatokat. A kardiológia és hipertonológia köréből több mint 2500 kifejezést, betűszót, szócikket tartalmaz, elsősorban a szerző saját gyakorlatából és a forrásmunkákban felsorolt szakkönyvekből, irányelvekből. Benne a legújabb kardiológiai invazív és noninvazív eljárásokkal, az interneten – akár mobiltelefonon is elérhető –, a kardiológiai rizikóbecslésre alkalmas kalkulátorokkal. A hypertonia népbetegségként a szívbetegségek legfőbb oka, ezért erről részletesebb szócikkekkel egészült ki a kötet. Ajánlható a könyv mindenkinek, aki érdeklődik a szívgyógyászat iránt, de haszonnal forgathatják orvosok, egyetemisták és egészségügyi dolgozók is.

A szerző Dr. Szauder Ipoly egyetemi magántanár, ismert belgyógyász, kardiológus, hipertonológus, osztály- és centrumvezető főorvos, European Cardiologist of ESC, Clinical Hypertension Specialist of ESH. A hypertonia és a szívbetegségek összefüggéseinek elkötelezett kutatója, számos publikáció, szakkönyv szerzője, új diagnosztikai eljárások kidolgozója.

 
KategóriaBelgyógyászat
Méret142 x 197 mm
Oldalszám
Kötéskartonált
Kiadás éve2022.
Kiadás2. bővített, átdolgozott kiadás
Besorolási kódB fix
ISBN szám: 978 963 226 849 1
Listaár:  4 600 Ft 
Online ár:
4 140 Ft
 
 
Webshop készítés