Ünnepi Könyvhét

Ünnepi Könyvhét

2023. június 8-án ünnepélyes keretek között megnyílt a 94. Ünnepi Könyvhét. Nagy várakozás előzte meg, hiszen négy napon keresztül találkozhattunk a látogatóinkkal.

2023. július 10.

Sokan konkrét céllal látogattak ki, mások végignézve a kínálatot választották ki és vásárolták meg a könyveket.

A Medicina Könyvkiadónál három könyv jelent meg az Ünnepi Könyvhétre.

Dezsényi Péter: A paradoxonpara

Felkai Péter: A járványok művészete

Bakó Tihamér–Zana Katalin: Pszichoanalízis, COVID és kollektív trauma

 

Június 10-én Felkai Péterrel Szabó Katalin muzeológus beszélgetett a Járványok művészete című könyvről. A beszélgetésből megismerhettük, hogy a járványos betegségek brutalitását a művészetek hogyan próbálták, próbálják emberléptékűvé és ábrázolhatóvá tenni.

Látványos előadás keretében került bemutatásra Bakó Tihamér, Zana Katalin a Pszínház színészeinek és játékmesterének a közreműködésével a Pszichoanalízis, COVID és kollektív trauma című könyv. A könyv egyfajta pszichoanalitikus napló is: az írás során a szerzők nyomonkövették és rögzítették a COVID járvány alatti szakmai tapasztalataikat.

Óriási érdeklődő közönség gyűlt össze, sajnos az eső most sem kímélt bennünket. A bemutató végére a nap folyamán már sokadszorra kissé eláztunk.

Kíváncsi, a könyvekkel most ismerkedő tekintetek és már gyakorlott „olvasók” között büszkeséggel töltött el bennünket az érzés, hogy részesei, résztvevői lehettünk a hazai könyvkiadás legnagyobb ünnepének.

 
 
 
 
Webshop készítés