Rövid kardiológia

A kötet az orvostanhallgatók, a rezidens orvosok és szakorvosjelöltek, valamint a szakorvosok körében is világszerte közkedvelt, mivel lényegre törően, érthetően, látványos illusztrációk segítségével foglalja össze a szakterülettel kapcsolatos legfontosabb ismereteket.

A könyv minden témát 2 oldalon keresztül tárgyal, a tömör magyarázó szövegek mellett pedig egyszerű és könnyen értelmezhető ábrák segítik a tanulási folyamatot.

A kötet alkalmas oktatásra, egyéni tanulásra, vizsgára való felkészülésre is. Nemcsak az orvosi egyetem alatt, de azt követően is segíthet az ismeretanyag elsajátításában vagy felidézésében.

Minden, amit a kardiovaszkuláris rendszerről tudni érdemes – röviden!

A könyv röviden, tömören, érthetően foglalja össze a kardiovaszkuláris rendszerrel kapcsolatos ismereteket. Kitér a rendszer működését biztosító alapvető folyamatokra, a mindennapi klinikai gyakorlat szempontjából fontos eljárásokra és a terápiás lehetőségekre is. A legfontosabb alapismeretek – anatómia és szövettan, vér és testnedvek, biokémia, excitáció-kontrakció csatolás, alak és funkció, integráció és szabályozás, kóros eltérések, terápia, klinikai vizsgálatok – tárgyalását követően a kardiovaszkuláris rendszer általános jellemzőiről olvashatunk a könyv további fejezeteiben. A könnyebb megértés érdekében az egyes témákat klinikai esetek szemléltetik. A színes illusztrációk kiegészítik a szöveget és segítik a tanulási folyamatot.

A „Rövid kardiológia” tökéletes választás, ha betekintést szeretnénk nyerni a kardiológiába, vagy szeretnénk feleleveníteni a szív- és érrendszerrel kapcsolatos ismereteinket. Ideális orvostanhallgatók számára, mivel a könyv megalkotásába a szerzők bevonták a hallgatókat is, de más egészségügyi területen tanulók és a kardiológiai osztályon dolgozó ápolószemélyzet számára is értékes segítséget jelenthet. Azok a vizsga előtt álló hallgatók is rendkívül hasznosnak fogják találni, akik egy hiteles, lényegre törő, klinikai szempontokat is figyelembe vevő összefoglalást szeretnének a kardiovaszkuláris rendszerről.

 
KategóriaBelgyógyászat
Méret202 x 285 mm
Oldalszám178
Kötéskartonált
Kiadás éve2020. szeptember
Kiadás
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 755 5
Listaár:  4 200 Ft 
Online ár:
3 780 Ft
 

Hasonló könyvek

Nyiroködéma és lipödéma Daróczy JuditElőkészületben
előkészületben
Krónikus vesebetegek étrendje és életmódja (3. kiadás) Papp R. - Zakar G. - Oláhné Bordi E.978 963 226 752 4
Listaár: 1 920 Ft
1 728 Ft
Új
Microvascularis coronariabetegség Szauder Ipoly978 963 226 808 8
Listaár: 3 600 Ft
3 240 Ft
Kardiológiai kislexikon 2. kiadás Szauder Ipoly978 963 226 849 1
Listaár: 4 600 Ft
4 140 Ft
 
Webshop készítés