Egy hajóban... Tisztelgő tanulmánykötet Riskó Ágnes születésnapjára

Riskó Ágnes érzékeny, szenvedélyes elkötelezettje az onkológiai betegeknek, hozzátartozóiknak, gyógyítóiknak, segítőiknek. Nem csupán terapeuta, hanem értő és küzdő szervező. Pszichoanalitikus tudását hasznosítva olyan szemlélet meghonosításáért harcol, ami elviselhetőbbé teszi a betegek félelmeit és kínjait, a hozzátartozók szorongását, a gyógyítók kimerülését.

A tisztelgő kötet Riskó Ágnes szellemiségét tükrözi. Fajsúlyos írások, szakmai tartalommal, érveléssel, az ügy iránti elkötelezettséggel. Arról szólnak, amiről általában nehezen beszélünk – a halál árnyéka, a megcsonkolódó test, a lélek küzdelme; arról, hogyan lehet a beteg, a gyógyító és a környezet összefogását segíteni, a betegséget enyhíteni, méltóságot adni; a traumában, veszteségben ugyanakkor a saját egyensúlyt megőrizni.

Riskó Ágnes közben a háttérben marad, nincs az ünnepeltnek szóló ömlengés, „csak” minőségi munka. A szakmabeliek számára a tanulmánykötet akár tankönyvként is forgatható, és jó szívvel ajánlható mindazoknak, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek onkológiai betegséggel, nyitottak a szembenézésre, a mélyebb megértésre.

Szőnyi Gábor

 
Méret165x235 mm
Oldalszám280
Kötéskeménytáblás
Kiadás éve2017.
Kiadáselső
Besorolási kódC BIZ
ISBN szám: 978 963 226 654 1
4 500 Ft
 

Hasonló könyvek

Új
Dohányzás és leszokás
Dohányzás és leszokás Kovács Gábor - Horváth Ildikó (szerkesztők)978 963 226 736 4
6 500 Ft
 
Webshop készítés