A gasztroenterológia története

-76%
 

Az orvoslás önálló, sajátos arculattal rendelkező területe az egyetemes tudománynak, és szerves része az általános kultúrtörténetnek. Az orvostudományok története napjainkban egyre népszerűbbé váló tudományág, ám a szakkönyvekből sajnálatosan hiányoznak az adott szakterületre vonatkozó történeti adatok. Ezt a hiányt pótolja a gasztroenterológia tekintetében ez a kötet, melyben a fejezetek tartalma az alaptudományoktól az alkalmazott medicina és a terápia felé halad. A történeti szemlélet biztosítja a különböző szakágak korszakainak, kiemelkedő személyiségeinek egységes és konzekvens felfogáson alapuló bemutatását. A tájékozódást 123 kép segíti, melyek hazai könyvek, által ritkán közölt illusztrációk; ezeken számos olyan részlet található, mely megvilágítja és kifejezi a szavakkal nehézkesen magyarázható fogalmakat, folyamatokat, hasznos információkhoz juttatva az olvasót. A könyv a Medicina Könyvkiadó igényes, nagy ívű orvostörténeti sorozatának a tagja.

Tartalom

  • Anatómia, szövettan    
  • Patológia    
  • Élettan, kórélettan    
  • Gastrointestinalis hormonok    
  • Endoszkópia    
  • Radiológia    
  • Az ultrahang-diagnosztika története    
  • Mágneses rezonancia    
  • Izotópdiagnosztika    
  • Hepatológia    
  • Pancreatológia    
  • Gasztroenterológiai sebészet    
  • Helicobacter pylori    
  • Proktológia    
  • Gastrointestinalis farmakológia    

 

 
Méret202x285
Oldalszám468
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2010.
Kiadáselső
Besorolási kódB BIZ
ISBN szám: 978 963 226 279 6
 4 200 Ft 
1 000 Ft
 

Hasonló könyvek

 
Webshop készítés