A tejcukor-érzékenység és társbetegségei

A tejcukor-érzékenység az utóbbi évtizedek divatos betegsége: egyre gyakoribb a fiatal korosztályokban.

Tünetei változatosak, nem csak az emésztőszervekre korlátozódnak és csökkentik az életminőséget is. A szerző a szakirodalom és saját tapasztalata alapján kísérletet tesz az ismeretek összefoglalására, mind a betegek, mind az orvosok számára, ezért az egyes  fejezeteket remélhetőleg érthető betegtájékoztató követi. A betegség leggyakoribb, felnőtt típusú formája öröklődő, de nem rövidíti le az élettartamot, nem csökkenti a termékenységet és nem hajlamosít daganatos betegségekre. A tejcukor-érzékenység tünetei csökkent laktóztartalmú étrenddel, laktázenzim pótlásával és probiotikumokkal uralhatók.

 
KategóriaBelgyógyászat
Méret165 x 235 mm
Oldalszám112
Kötéskartonált
Kiadás éve2022.
Kiadáselső
Besorolási kódB BIZ
ISBN szám: 978 963 226 868 2
Listaár:  2 400 Ft 
Online ár:
2 160 Ft
 

Hasonló könyvek

Gyulladásos bélbetegségek (2. javított kiadás) Kovács Á. - Lakatos L.978 963 226 337 3
Listaár: 7 200 Ft
6 480 Ft
Inkretintengelyen ható terápia a diabetológiai gyakorlatban Jermendy György - Winkler Gábor978 963 226 582 7
Listaár: 4 370 Ft
3 933 Ft
Orvosi mikológia Simon Gyula (szerkesztő)Előkészületben
előkészületben
SGLT-2-gátlók a diabetológiai gyakorlatban Jermendy György – Wittmann István978 963 226 718 0
Listaár: 3 800 Ft
3 420 Ft
 
Webshop készítés