LIPI - Tudomány Ünnepe

LIPI - Tudomány Ünnepe

Nagy várakozással adjuk a kedves Olvasó kezébe a Tudomány Ünnepe alkalmából megjelenő új kötetünket, amelynek címe: Az alacsony intenzitású pszichológiai intervenciók tankönyve; a pszichés támogatás korszerű eszközei az alapellátásban, a szakellátásban és az iskolában.

2023. október 09.

Reményeink szerint a hazai szakirodalom hiánypótló elméleti és gyakorlati kézikönyve lesz. Születését hosszú folyamat, többéves úttörő munka előzte meg, ezért különösen nagy öröm, hogy e rangos, tudományos eseményhez kapcsolódva jelenhet meg a klinikai- és egészségpszichológia területének újabb szakkönyveként. 

Az alacsony intenzitású pszichológiai intervenciók (low-intensity psychosocial interventions, LIPI) a kognitív viselkedésterápia legújabb, hazánkban még kevéssé ismert területéhez tartoznak.  A LIPI olyan célzott, problémafókuszú és tudományos vizsgálatokkal alátámasztott pszichológiai intervenciókat foglal magában, amelyek hatékonyan alkalmazhatók az alap- és szakellátásban zajló pszichológiai munkában egyaránt. A LIPI térnyerését az indokolja, hogy a pszichés támogatás iránt jelentősen megnövekedett az igény az élet szinte minden területén: a betegellátás mellett az iskolákban, az óvodákban, sőt a szülők támogatása révén a családi otthonokban is. Éppen ezért arra törekedtünk, hogy jelen kötet spektruma széles legyen: az iskolában alkalmazható egyszerűbb LIPI-től kezdve az alapellátásban, valamint a szakellátás járó- és fekvőbeteg területein alkalmazható bonyolultabb pszichológiai intervenciókig. A könyvet nem csak orvosok, pszichológusok és egészségügyi szakdolgozók forgathatják haszonnal az ellátás minden szintjén, de emellett tanároknak, szülőknek és a segítő foglalkozású szakembereknek is ajánljuk, illetve a pszichológia iránt érdeklődők is sok hasznos ismerettel gazdagodhatnak általa.

 
 
 
 
Webshop készítés