Klinikai genetika

Klinikai genetika

Szép számmal gyűltünk össze október 30-án 11 órakor a budapesti Gellért szálló Gobelin-termében, hogy együtt örüljünk Oláh Éva professzor asszonnyal és szerzőtársaival a Klinikai genetika tankönyv bemutatóján.

2015. október 30.

Farkasvölgyi Frigyesné köszöntője után Oláh Éva rendhagyó módon kezdte a kötet bemutatását: képekkel illusztrált részletes előadást tartott a hazai genetikai kutatásról.  Bemutatta és méltatta a nagy elődöket, felvázolta a tudományág hazai fejlődését. Csak az elődök előtti főhajtás után ismertette lényegre törően a több mint 600 oldalas Klinikai genetika kötet felépítését, céljait, fejezeteit, a munkafolyamat történetét. Az előadás kezdéséhez hasonló szerény és szép gesztussal köszönte meg munkatársainak és férjének, Dr. Ács Gézának a könyv születése közben nyújtott sok segítséget.
Raskó István professzor dicsérő szavakkal ajánlotta a kötetet, és szellemes vitaindítója után érdekes beszélgetés alakult ki a genetika tudományán és oktatásán túl olyan általános kérdésekig, mint például az orvostudomány átadásának, oktatásának lehetőségei, a jövő orvosgenerációinak felkészítése szakmailag és emberileg, az orvosi könyvkiadás és az internet viszonya.
Az egykori és mostani debreceni kollégák (Süveges Ildikó szemész professzor és Molnár Péter patológus professzor) mellett többen részt vettek a beszélgetésben más szakterületek képviselői is, mint például Szirmai Imre neurológus professzor, Ujhelyi Enikő gyermekintenzív osztályvezető főorvos. A szerzők közül Lászik András igazságügyi genetikus szakértő mondott köszönetet Oláh Évának a közös munka öröméért.
A gondolatébresztő és jó hangulatú beszélgetést a fehér asztal mellett folytattuk kisebb csoportokban a bemutatót záró ebéd keretében.

 
 
 
 
Webshop készítés