A perinatológia kézikönyve 2. kiadás

A szülés/születés eseményének a szülő anya és a magzat, majd az újszülöttjét szoptató édesanya harmóniája a lényege. Sokszor azonban az élettani szülés a legsúlyosabb szövődményekbe csaphat át, melyek ellátása a szülészet és aneszteziológia, a magzati és újszülött-veszélyállapotok felismerése és kezelése pedig a szülészet és a neonatológia feladata. Ebben foglalható össze a perinatológia esszenciája

Sokféleképpen halunk meg, de csak egyféleképpen, az anyaméhből születhetünk per vias naturales vagy császármetszéssel az édesanya hasfalán keresztül. A csontos magzati koponya átjutása az anya lágy szövetekkel bélelt csontos kismedencéjén az első nagy erőpróba életünk során..
Perinatológia kézikönyve látószögét tekintve igazán különleges: körbejárja a születés témakörét nemcsak orvosi szempontból, de történelmi, mitológiai, lélektani aspektusból is. Felidézi a különböző kultúrák teremtéstörténeteit, mítoszait, de megcáfolhatatlan történelmi emlékeket is idéz a kezdetektől napjainkig. Tisztelettel emlékezik meg a nagy elődök munkásságáról, külön kiemelve a magyar tudósokat.
Orvosi szempontból bemutatja a szülés természetese folyamatát, és igen részletesen elemzi a patológiás lehetőségeket. Sorra veszi a különböző fájdalomcsillapító és aneszteziológiai technikákat is. A császármetszést egészen az első dokumentált esetektől ismerteti, de természetesen megjelennek a mai kor műtéti vívmányai is.
Az anyag jelentős részét az újszülöttekkel foglalkozó szakemberek írták. Részletezik az egészséges újszülött minden életműködését, a különböző szervrendszerek jellemzőit. Igen nagy terjedelemben található információ a koraszülöttekről és a születési rendellenességgel születettekről.
A könyv teljes mondanivalóját áthatja az a szellem, amellyel a szerzők mindegyike végzi munkáját: övék már az a felismerés, hogy egy gyermek születésével új család is születik, új, életre szóló kötelékek jönnek létre szülők és gyermekek között. Féltve óvják azt a fél–egy órát, amit az új család először együtt tölthet, és mindent megtesznek, hogy az ehhez szükséges körülményeket megteremtsék. Nagyszerű invesztíció ez a jövő generációja számára, köszönet illeti érte a szakembereket.
A könyv nemcsak a szülészeknek, szülésznőknek és védőnőknek, hanem a neonatológusoknak és aneszteziológusoknak, valamint az általános orvosoknak is pótolhatatlan értéket jelent.

 
Méret193 x 262 mm
Oldalszám836
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2018.
Kiadásmásodik
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 661 9
Listaár:  14 900 Ft 
Online ár:
13 410 Ft
 

Hasonló könyvek

A nőgyógyászat kézikönyve - E-book Papp Zoltán (szerkesztő)978 963 226 623 7
 
12 900 Ft
Nők a fájdalom árnyékában - Endometriózis Árvai Nóra978 963 226 581 0
Listaár: 2 200 Ft
1 980 Ft
Új
Szemelvények a perinatális etika világából Varga Katalin978 963 226 879 8
Listaár: 8 600 Ft
7 740 Ft
Fogy a nemzet Farkas Józsa Márton978 963 226 811 8
 
Webshop készítés