Diagnosztikus és terápiás eljárások a prehospitális gyakorlatban

A „Diagnosztikus és terápiás eljárások a prehospitális gyakorlatban” című vademecum olyan sikert ért el a prehospitális ellátók körében, amelyre senki nem számított. A siker kulcsa a könyv hiánypótló szellemiségével és egyszerű, de praktikus felépítésével volt magyarázható. Ennek az első kötetnek a második, átdolgozott, bővített kiadását ajánljuk most a Tisztelt Olvasónak.

Az új könyv modern szemléletű, professzionalizmusra törekvő megjelenítésével a sürgősségi ellátás mindennapi kihívásaira kíván választ adni. Szinte valamennyi korábbi fejezetet teljesen újragondolva, aktualizálva és jelentősen kibővítve, bátor előretekintéssel tárgyalja a prehospitális terület azon diagnosztikus és terápiás lépéseinek témaköreit, amelyek természetesen fundamentumát jelentik a kórházi sürgősségi ellátásnak is. Ennek szellemében a mentőellátás és a kórházi sürgősségi ellátás közti képzeletbeli mentőbejáró ajtaját kinyitottuk, az egyes fejezetek tárgyalásakor az egységes sürgősségi diszciplína elvei mentén dolgoztunk.

A könyv 47 fejezete olyan szemléletben született, hogy minden ritkább és gyakoribb kórállapot helyszíni diagnosztizálása és terápiája is, egyszerű algoritmusok és egy egységes gondolkodásmód mellett a különböző kompetenciájú ellátók számára biztonságosan végezhető legyen.

A fejezetek szerzői között sok, az adott témában jártas, nemzetközi színtéren is elismert szaktekintélyt tisztelhetünk, akiknek széleskörű irodalmi ismeretét és tudományos tapasztalatát olyan társszerzők segítették, akik a prehospitális ellátás mindennapi gyakorlatában rendelkeznek nagy és biztos rutinnal.

A „Diagnosztikus és terápiás eljárások a prehospitális gyakorlatban” című mű olyan fejezetekkel is szeretné megörvendeztetni a Kedves Olvasót, amelyek teljesen új szemléletet képviselnek és ezáltal előremutató üzenetet hordoznak hazánkban, mint például a „Minőségbiztosítás és dokumentáció”, az „Informatika a sürgősségi ellátásban”, vagy a „Csapatmunka és kommunikáció” című fejezetek.

Természetesen az evidencia alapú szakmai ajánlásokat tárgyaló fejezetek között is van több olyan, amely ebben a könyvben jelenik meg önállóan Magyarországon először, ilyenek például a „Gyermektraumatológia”, a „Lélegeztetési stratégiák”, vagy a „Fájdalomcsillapítás” című fejezetek.

A könyv mindenkinek készült, aki a sürgősségi ellátásban a prehospitális területen dolgozik, de biztos szakmai segítséget nyújt kórházi körülmények között is mindazoknak, akik egy beteg akut egészségkárosodása, állapotromlása, vagy egy kritikus szituáció esetén szeretnének gyorsan és szakszerűen segíteni.

 
Méret148x210
Oldalszám500
Kötéskötött
Kiadás éve2014.
Kiadásmásodik
Besorolási kód
ISBN szám: 978 963 088 286 6/kötött
Online ár:
12 800 Ft
 

Hasonló könyvek

Intenzív transzport Kádár Balázs (szerkesztő)9786150030418
 
16 800 Ft
A sürgősségi orvoslás alapjai - E-BOOK Richard V. Aghababian978 963 226 336 6
 
10 320 Ft
Korszerű gyakorlati irányelvek az elsődleges orvosi ellátásban Gonzales, R. - Kutner, J.978 963 226 490 5
Listaár: 2 300 Ft
2 070 Ft
Helyszíni sérültellátás (8. kiadás) Campbell, J. E. - Alson, R. L.978 963 226 758 6
Listaár: 8 700 Ft
7 830 Ft
 
Webshop készítés