Azután Egy orvos tapasztalatai a halálközeli élményekről

Új
 

Bruce Greyson pszichiáter professzor könyve új megvilágításba helyezi a halálközeli élményekről eddig szerzett ismereteinket. Új szempontokat vet fel az elme és az agy kapcsolatáról, meggyőz bennünket, olvasókat arról, hogy a halálközeli élmények nagyon is valóságosak és igen mélyreható hatásúak, és valójában a spirituális növekedés és ismeretszerzés fontos forrásai – bármi legyen is a jelenség eredete.

Negyvenöt évi munkát áldozott arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a halálközeli élmények évszázadok óta, az egész világon jelen vannak. Rájött, hogy ez egy általános jelenség, gyakori és bárkivel megtörténhet. Még ideggyógyászok is megtapasztalhatnak ilyesmit. Miután Dr. Eben Alexander idegsebész egy ritka központi idegrendszeri fertőző betegséget kapott, amely egyhetes kómába taszította, ahonnan egy bonyolult halálközeli élmény élénk emlékeivel ébredt fel, Greyson professzort kérte meg, hogy segítsen értelmezni lehetetlennek tűnő tapasztalatait. Saját szavait idézzük:

 

„A halálközeli élmények megértéséért folytatott majdnem fél évszázados küzdelmem során rájöttem, hogy a halálközeli élmények hatása messze túlmutat az azt megtapasztaló egyénen. Minél többet tudtam meg róluk, annál inkább úgy tűnik, hogy tovább kell lépnünk az elméről és az agyról alkotott korábbi elképzeléseink korlátain. És ezek az új megközelítések, az elménkről és az agyunkról való gondolkodásmódunk megnyitja annak a lehetőségét, hogy megvizsgáljuk, vajon a tudatunk megmarad-e a testünk halála után is. Ez viszont megváltoztathatja a képünket arról, hogy kik is vagyunk valójában, hogyan illeszkedünk a világegyetembe, és hogyan kívánjuk élni az életünket.”

 

A könyvben felvetett gondolatok mindannyiunk számára fontosak, mivel sok mindent megtudhatunk a halálról és a haldoklásról, de ami még ennél is fontosabb: az életről.

 
Méret156 x 234 mm
Oldalszám224
Kötéskartonált
Kiadás éve2023.
Kiadáselső
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 978 963 226 893 4
Listaár:  4 250 Ft 
Online ár:
3 825 Ft
 

Hasonló könyvek

HAJRÁ, SUKA!!! Dezsényi Péter978 963 226 720 3
Listaár: 3 800 Ft
3 420 Ft
Páratlan párosok – pszichiáter szemmel Németh AttilaElőkészületben (2024.)
előkészületben
Listaár: 4 400 Ft
3 960 Ft
Új
Addiktológiai zavarok pszichoterápiája Kiss A. - Farkas J. - Kapitány-Fövény M. (szerkesztők)978 963 226 829 3
Listaár: 7 200 Ft
6 480 Ft
 
Webshop készítés