A transzgenerációs trauma és terápiája A transzgenerációs atmoszféra

A könyv bemutatja a trauma transzgenerációs lélektani hatásait, a vele folytatott klinikai munkát, új elméleti keretet kínál a transzgenerációs trauma megértésére.

A transzgenerációs atmoszféra olyan originális koncepció, mely lehetőséget ad számos ismert jelenség új elméleti keretben, egymással összefüggésben való megértésére, így értelmezhető benne a trauma első generációra kifejtett lélektani hatása; a transzmisszió módja; a transzgenerációs trauma örököseiben megjelenő lélektani hatások és a terápiás sajátságok.

A könyv fókuszában az egyének egész csoportját érintő kollektív társadalmi traumák lélektani hatásai állnak. Az egyéni trauma közvetlen mélylélektani hatásaiból kiindulva, a csoportban megélt trauma generációkon átívelő hatása felé haladva különös tekintettel foglalkozik a társadalmi környezet szerepével a trauma feldolgozásában, illetve a trauma továbbörökítésében.

A könyv a pszichoanalitikus elméletek adta keretrendszerben foglalkozik általános lélektani folyamatokkal, nem célja aktuálpolitikai, társadalmi folyamatok elemzése. Az egyéni szintű lélektani folyamatokon keresztül azonban segítheti a napjainkban zajló társadalmi szintű folyamatok lélektani hatásainak jobb megértését, a jelenben születő transzgenerációs traumatizációt is.

A transzgenerációs atmoszféra, gazdag klinikai anyaga és a módszertani javaslatai révén hasznos lehet a klinikumban dolgozó szakembereknek. Az atmoszféra mint elméleti koncepció ugyanakkor a pszichoanalitikus, pszichodinamikusan gondolkodó olvasón túl megszólítja valamennyi transzgenerációs traumával foglalkozó szakembert – például szociológusokat, filozófusokat, antropológusokat, történészeket, irodalmárokat – de akár a laikus érdeklődőt is.

 
Méret156 x 234 mm
Oldalszám136 oldal
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2020.
Kiadáselső
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 978 963 226 786 9
Listaár:  3 200 Ft 
Online ár:
2 880 Ft
 

Hasonló könyvek

Bevezetés az afáziába Mészáros ÉvaElőkészületben
előkészületben
Pszichológus etika Varga Katalin 978 963 226 179 9
Listaár: 5 700 Ft
5 130 Ft
Legbelül... Moretti Magdolna978 963 226 851 4
Listaár: 4 800 Ft
4 320 Ft
Listaár: 4 400 Ft
3 960 Ft
 
Webshop készítés