Az érgyógyászat alapvonalai

A tankönyv célja, hogy összefoglalja a mindennapi klinikai gyakorlatban hasznosítható legfontosabb információkat az érsebészet, az intervencionális radiológia és az angiológia területén.

A szerzők az érbetegségek epidemiológiájával, etiopatológiájával, korszerű diagnosztikájával, kezelésével és rehabilitációjával kapcsolatos naprakész információkat szeretnének megosztani minden, vaszkuláris medicina iránt érdeklődő vagy azzal hivatásszerűen foglalkozó szakemberrel.

A tankönyv célközönségét a graduális képzésben érsebészet, radiológia, vaszkuláris medicina, belgyógyászati angiológia tárgyakat tanuló orvostanhallgatók, a szakképzésben érsebészet, angiológia, radiológia szakvizsgára vagy intervenciós radiológia licenc vizsgára készülő szakorvos jelöltek és rezidensek alkotják. A könyv a szakorvosok továbbképzésében is szerepet játszhat, és segítségül szolgálhat a megfelelő tudásszint fenntartásában. Az anyag az érgyógyászathoz közvetlenül kapcsolódó olyan szakterületeken, mint a családorvostan, sürgősségi orvostan, aneszteziológia és intenzív terápia, belgyógyászat, nefrológia, bőrgyógyászat is érdeklődésre tarthat számot.

A könyv terjedelmében és szerkezetében is a tankönyv és a kézikönyv között helyezkedik el. Könnyen kézbe vehető és a mindennapokban is egyszerűen forgatható. Összefoglaló jellegű és elsősorban szemléletet szeretne átadni, kiemelve azokat az új irányokat, melyek a rohamosan fejlődő érgyógyászat területén különös fontossággal bírnak. A könyv tagolásával, egységes formátumával és a fejezetek végén kiemelt főbb mondanivalókkal is ezeknek a céloknak szeretne megfelelni. A fő hangsúlyt a könnyű átláthatóságra és a multidiszciplináris személetre kívánjuk helyezni.

 
Méret165 x 235 mm
Oldalszám616
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2021.
Kiadás
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 978 963 226 777 7
Listaár:  7 900 Ft 
Online ár:
7 110 Ft
 
 
Webshop készítés