Életmódorvostan

Új
 

Az életmódorvostan a bizonyítékokon alapuló orvostudomány egyik ága, mely – az életmóddal összefüggő betegségek alap kiváltó okait megcélozva – átfogó életmódváltást (köztük táplálkozás, fizikai aktivitás, stressz-menedzsment, szociális támogatás és környezeti hatások befolyásolása) alkalmaz az életmóddal összefüggő betegségek megelőzésében, gyógyításában, a progresszió lassításában. Az életmódváltás szükség esetén együtt fejti ki hatását a gyógyszeres kezeléssel és más gyógyító eljárásokkal.

Az életmódorvostan része a tanácsadás, vizsgálat, szűrés, az életmódváltás klinikai alkalmazása. Interdiszciplináris tudományág, mely átöleli az egész orvostudományt, a pszichoszociológiát, a népegészségtant, a biológiát, a mozgástudományt.

Az életmódorvoslás az életmódorvostan gyakorlati megvalósítása. Legfontosabb céljának tartja az életmódszokások befolyásolása révén az elsődleges prevenciót, ugyanúgy, mint az életmóddal összefüggő betegségek kóroki és kórélettani eltéréseinek kezelését.

E szakkönyv tartalmi felépítésében kitérünk az életmódtényezők egészséget befolyásoló hatásaira, az életmóddal összefüggő betegségek kórélettanára, klinikumára, gyógyítására, az egyéni életmódorvosi terápia felállításának és követésének alapjaira.

Tekintettel arra, hogy az életmód az érintett személy, a beteg legmélyebb énjét és életének minden percét érintő, betegséget megelőző és gyógyító eszközrendszer, bízunk benne, hogy jelen szakkönyv kiindulópontja és alapja lesz nem csak az egyének mindennapjainak megváltoztatásához, hanem társadalmi és politikai, helyi és országos szinten az egyéni egészséget és a társadalmi jólétet szolgáló döntések meghozatalához és programok megvalósításához.

Kívánjuk, hogy az Életmódorvostan szakkönyv elolvasásával párhuzamosan az egészséges életmód váljon az Olvasó életének részévé, és élethelyzetéhez, szakmájához, társadalomban betöltött szerepéhez illeszkedve tegyen meg mindent, hogy ugyanez a cél Magyarország minden állampolgára számára megvalósulhasson.

 
KategóriaBelgyógyászat
Méret165 x 235 mm
Oldalszám358
Kötéskeménytáblás
Kiadás éve2022.
Kiadáselső
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 978 963 226 871 2
Listaár:  8 600 Ft 
Online ár:
7 740 Ft
 
 
Webshop készítés