Negyven év szemészet a Tömő utcában Egy klinika meghalhat

A képes kötet összefoglalja a Semmelweis Egyetem I. sz. Szemészeti Klinikájának, illetve 2006-tól a Semmelweis Egyetem Szemklinikája Tömő utcai részlegének történetét.

A könyv méltó elismeréssel adózik az első klinikaigazgatóknak, idézi visszaemlékezéseiket. Sorra veszi negyven év eseményeit, ahogyan azok az egyetemi klinika életében szerepet játszottak: beszél az oktatásról, a tudományos tevékenységről, a betegellátásról. A lapokon megelevenednek egy klinika mindennapjai, a hétköznapok, az ünnepek, a vidám és szomorú alkalmak egyaránt. Mindez rengeteg fotóval illusztrálva, a képek által az elmúlt idő nyomába eredve.
A kötetet egy statisztikai összegzés zárja, amelyben az utókor összegyűjtötte mindazon számadatokat, neveket, amelyek megmaradtak a Tömő utcai Klinika életéről.
A könyv iránt érdeklődők többsége az lesz, akik életük egy részét a Klinika falai között élték le, itt kapcsolódtak egy olyan munkaközösséghez, amely meghatározó emberi kapcsolatokat jelentett számukra. De forgassák érdeklődéssel a lapokat azok is, akik meg szeretnének ismerkedni a magyar szemészet történetével.

 

 
Méret202 x 285 mm
Oldalszám136
Kötéskeménytáblás
Kiadás éve2017.
Kiadáselső
Besorolási kódC BIZ
ISBN szám: 978 963 226 652 7
Listaár:  4 600 Ft 
Online ár:
4 140 Ft
 
 
Webshop készítés