Ambuláns és egynapos sebészet 4. kiadás

A jelenlegi negyedik kiadás a gyakorisága folytán továbbra is súlypontot jelentő általános sebészeti és traumatológiai fejezeten kívül tartalmazza a gyereksebészeti, urológiai, szemészeti, nőgyógyászati és fül-orr-gégészeti szakmák ambulánsan operálható betegségeinek tárgyalását, és foglalkozik a lehetőségeiben itthon még mindig alig alkalmazott arthroscopos beavatkozásokkal is.

A könyv 1995-ös első megjelenése óta az egynapos sebészet ügye hazánkban lassan haladt előre, így közelebb áll az igazsághoz az a megállapítás, mely szerint csaknem negyedszázad múltán is sok még a tennivaló. Ezidő alatt a nyugati országokban - az USA-val az élen - tovább terebélyesedett ez a betegellátási rendszer. Itthon kormányok, miniszterek, államtitkárok jönnek-mennek, de az egynapos sebészet - úgy tűnik - továbbra is mostohagyerek. Az ilyen módon széles körben megvalósuló ellátás Magyarországon egyelőre még a jövő reménye, hiszen aránya mindössze 8%-ot tesz ki, és ez a szám az elmúlt években nem is változott.

A jelenlegi negyedik kiadás a gyakorisága folytán továbbra is súlypontot jelentő általános sebészeti és traumatológiai fejezeten kívül tartalmazza a gyereksebészeti, urológiai, szemészeti, nőgyógyászati és fül-orr-gégészeti szakmák ambulánsan operálható betegségeinek tárgyalását, és foglalkozik a lehetőségeiben itthon még mindig alig alkalmazott arthroscopos beavatkozásokkal is. A megújult kötet küllemében is vonzóbbá vált, ami alkalom volt arra, hogy végrehajtsuk a szükségessé váló szakmai aktualizálást, és bizonyos bővítést. A modern nyomdatechnika ezúttal lehetővé tette, hogy a bőséges és immáron színes képillusztráció nagyban emelje a könyv színvonalát.

Kik használhatják haszonnal a könyvet? Elsősorban a szakrendelésen és az egynapos sebészeti intézményben dolgozóknak kíván segítséget nyújtani, de a kiképzésben lévő fiatal kollégákon kívül a sebészeti am­bulanciát ellátó szakorvosoknak is hasznos társa lehet. Bizonyára talál azonban ösztönzést a családi orvos vagy egyéb manuális területen dolgozó szakorvos is. Igaz ugyan, hogy kényszerűségből sok „apró sebészeti probléma” megoldható autodidakta módon, de a legtöbb hiba (akár műhiba) bizonytalanságból, tudatlanságból vagy szak­szerűtlen improvizációból ered. Hasznos azonban a könyv a járatos sebész kezében is, aki eligazítást talál a munkájá­hoz, bővíti szakmai palettáját, vagy éppen megerősíti eddigi gyakorlatában. Végül - ha másként nem - repetitó­rium­ként is előnyös kézbe venni a könyvet.

 
Méret165x235 mm
Oldalszám528
Kötéskeménytáblás
Kiadás éve2017. szeptember
Kiadás4. átdolgozott, aktualizált
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 978 963 226 645 9
Listaár:  9 200 Ft 
Online ár:
8 280 Ft
 

Hasonló könyvek

Akció
Sebészet 12. kiadás Gaál Csaba (szerkesztő)Előkészületben (2024.)
előkészületben
Új
A cukorbeteg láb kezelése Daróczy Judit978 963 226 880 4
Listaár: 8 400 Ft
7 560 Ft
Gyermeksebészeti vezérfonal (3. kiadás) Pintér András – Verebély TiborISBN 978 963 226 798 2
Listaár: 3 800 Ft
3 420 Ft
Az érgyógyászat alapvonalai Sótonyi P. - Járai Z. - Menyhei G. - Nemes B. (szerkesztők)978 963 226 777 7
Listaár: 7 900 Ft
7 110 Ft
 
Webshop készítés