Valaki van odabenn... Önbizalom és lelkiismeret agysérülés után

Susanna Carolusson így kezdi a könyvét: „Ez a könyv egy teljesen egészséges 23 évesről szól, aki élethosszig rokkant lett”. Valójában azonban a könyve nemcsak a fiáról, Tobiasról szól, aki majdnem végzetes balesetet szenvedett, hanem Susannáról és a család többi tagjáról is. Egy pillanat műve, és nemcsak Tobias, hanem az egész család élete darabokra hullott. Ez a küzdelemről, örömről, bánatról és elszántságról szóló könyv. Egy olyan asszony írta, aki hirtelen az anya és a szakember kettős szerepében találja magát, és mindkettőben kihívások elé néz.

Az agysérült személyek rehabilitációjában néhány dolog különösen jelentős. Így a sérülés helye és kiterjedtsége, a sérült eredeti személyisége, az, hogy a családtagjai hogyan viszonyulnak a sérüléshez, és milyen az attitűdjük azzal kapcsolatban. Tudományosan igazolt, hogy a sérült viselkedése befolyásolja az életminőségét, és a család pozitív viszonyulása szintén hat a gyógyulás szintjére.

A türelem és a változás Susanna könyvének központi témái. A könyvben bemutatott kihívások a változtatható és a változtathatatlan dolgokról szólnak. És vajon ki tudja, hogy mi lehetséges?

Néha rendkívül felszabadító megtalálni azt a fajta erőt, ami sosem hagyja magát elnyomni, aminek köszönhetően sosem adjuk fel, és ami mindig jelen van érzelmileg a tragédiáknál. Éppen ezek azok a megoldások és az eltökéltség, amit Susanna könyve bemutat, még ha a sikerek aprók és lassan jelennek is meg.

 
Méret140x215 mm
Oldalszám240
Kötéskartonált
Kiadás éve2020.
Kiadáselső
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 978 963 226 759 3
Listaár:  2 900 Ft 
Online ár:
2 610 Ft
 
 
Webshop készítés