Szexuális vonzalom a terápiában

Minden olyan szakember, aki érintett az emberek lelki egészségének ápolásában – legyen az tanácsadó, terapeuta, pszichológus vagy szociális munkás – tisztában van azzal, hogy nem megengedett szexuális vagy romantikus viszony létesítése a kliensekkel.

Ezzel a ténnyel a képzés és továbbképzések során is rendszeresen találkozni, ám ezen a szinten nagyjából meg is áll az információátadás a kérdés terén.

Ez a praktikus könyv hatékony iránymutatással szolgál a terápiás környezetben működő, jobb szexuális döntéshozatali gyakorlat kialakításához. A Szexuális vonzalom a terápiában korunk legfrissebb kutatási eredményeit mutatja be számos kapcsolódó területről, és bölcs tanácsokkal lát el arról, hogyan ismerjük fel személyes rizikófaktorainkat, kezeljük vágyainkat, azonosítsuk a nem kívánt eredményekhez vezető szexuális viselkedésmintákat, valamint, hogy hogyan használható a belső dialógus a szexuális helyzetekből való kilépéshez. A fejezetek olyan alapvető útmutatóként szolgálnak, amely segítségével a terapeuták ellenőrizhetik, hol tartanak a határsértő magatartás körforgásának folyamatában, illetve nem kevésbé fontos céljuk olyan szervezetek kialakítása, amelyek jóval ellenállóbbak a rossz szexuális döntéshozatali gyakorlattal szemben.

 
Méret
Oldalszám
Kötés
Kiadás éve
Kiadás
Besorolási kód
ISBN szám: -
Ingyenes
 

Hasonló könyvek

Új
Dohányzás és leszokás
Dohányzás és leszokás Kovács Gábor - Horváth Ildikó (szerkesztők)978 963 226 736 4
6 500 Ft
 
Webshop készítés