Rorschach teljesítmény értékelés rendszer R-PAS Adminisztrációs, kódolási, értelmezési és műszaki kézikönyv

Új
 

A módszer Gregory Meyer és munkatársai nevéhez fűződik, akik a Toledói Egyetemen (USA) fejlesztették tovább a John E. Exner által életre hívott és évtizedeken át gondozott Comprehensive System-et. Az R-PAS Magyarországon bevezetés alatt áll, de nemzetközileg széles elfogadottságnak örvend, és – megítélésünk szerint – a jelenleg létező tudományosan leginkább kutatott kiértékelési rendszere a klinikai pszichodiagnosztikát egy évszázada méltán uraló eme teszteljárásnak

Ez a tesztfelvételi és kiértékelési rendszer a kurrens kutatásokkal megalapozott, a mai pszichometriai sztenderdeknek megfelelő pszichodiagnosztikai eszköznek minősül, ami választ ad a projektív eljárásokat egy ideje érő kurrens kritikákra.

A Manuál meggyőző alapossággal lefed a teszteljárás használatához szükséges minden fő témakört. Foglalkozik a rendszer tudományos hátterével és alapelveivel annak érdekében, hogy a gyakorlati alkalmazás számára mindvégig megfelelő szakmai alapokat biztosítson. Ezek után részletesen tárgyalja a tesztfelvétel – R-PAS-ban meghatározó módon sztenderdizált – módját, ami elengedhetetlen a megfelelő reliabilitás mutatók eléréséhez. A kötet természetesen oktatja és minden támogató táblázattal ellátja a klinikust a válaszok jelöléséhez. A pontosság érdekében pedig kitér a ’clarification’ fázisra (vö. utóteszt – ford. megj.), amiben szintén szigorú elveket követ. Továbbá természetesen nem maradhat el a kapott eredmények értelmezésének, a profil és a riport összeállításának szakasza sem. A kéziköny tartalmaz minden olyan statisztikai fejezetet, ami a módszer által felkínált eredmények megbízhatóságát bizonyítja.

Az R-PAS a Mérei-rendszer méltó dialóguspartnere a tudományos diskurzusban. A Manuál magyar nyelven történő megjelentetésével azt szeretnénk lehetővé tenni, hogy a Rorschach nemzetközi világának hatalmas tudása elérhetővé váljon a magyar klinikusok számára is.

 
Méret188 x 248 mm
Oldalszám606
Kötéskartonált
Kiadás éve2023.
Kiadáselső
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 891 0
Listaár:  15 700 Ft 
Online ár:
14 130 Ft
 

Hasonló könyvek

Valaki van odabenn... Carolusson, Susanna978 963 226 759 3
Listaár: 2 900 Ft
2 610 Ft
Dohányzás és leszokás Kovács Gábor - Horváth Ildikó (szerkesztők)978 963 226 736 4
Listaár: 6 500 Ft
5 850 Ft
Redundancia-mentes élet B. Mészáros KataElőkészületben
előkészületben
Titkok nélkül Bakó Tihamér978 963 214 778 2
 
2 500 Ft
 
Webshop készítés