Könnyektől a mosolyig Kalandozás a képi világban

Új
 

"Amíg a hétköznapi ember a viccet zavar, kínos helyzet áthidalására alkalmazhatja, addig a »profi« humoristák, komikusok, bohócok (...) nevettetése mögött könny, fájdalom, depresszió húzódik.

A történelem lapjain szomorú bohócokról olvashatunk. »Kacagj, Bajazzo…« - hangzik a bohóc tragédiájáról az ária. Ugyancsak egy bohóc tragédiája a Rigoletto, amely Viktor Hugo A király mulat című művéből keletkezett. Fellini öreg bohócokról készült filmje csupa szomorú nyugdíjas emberről szól, s a fő jelenet egy bohóctemetést mutat be."
"Vegyünk egy hasonlatot: képzeljük el a vidámság tavát! A felszínen csillogó tóból szigetek emelkednek ki, mindjárt az egyik nagyobb a viccé, előtte egy közepes a tréfáé, közelében egy kis képződmény a bemondásoké, s a mélyülő víz veszi körül a humorét, ahol a víz is mélyebb. Ne feledkezzünk meg egy ugyancsak hatalmas kiemelkedő földről, a komikumról! A hasonlatra azért is szükség van, mert egyfelől a szigetek a közös vízre utalnak, másrészt a fogalmi nehézségek miatt. Mint látni fogjuk, az egyes szigetek gyakran a felszín alatti nyúlványokkal – meg a vízzel – összefüggnek, de határaik nem mindig élesek."
 
Méret150x235 mm
Oldalszám144
Kötéskartonált
Kiadás éve2023.
Kiadáselső
Besorolási kódB BIZ
ISBN szám: 978 963 226 878 1
Listaár:  3 400 Ft 
Online ár:
3 060 Ft
 
 
Webshop készítés