Dinamikus szervezeti képességek az egészségügyben Gondolatébresztő egy új egészségügyi intézményirányítási paradigmához

Gondolatébresztő egy új egészségügyi intézményirányítási paradigmához.

Egy egészségügyi intézmény sikeres működésének egyik alapvető kritériuma, hogy rendelkezik-e mindazon szervezeti képességekkel, amelyek alkalmasak a szabályozott piaci; gazdasági; humán-szervezeti és műszaki-technológiai működőképességének folyamatos optimalizálására. A nagyobb mértékű, makroszintű egészségpolitikai beavatkozások döntően módosítják egy egészségügyi intézmény működési környezetét, amelyre mikroszinten az adott szervezet csak úgy képes rugalmasan reagálni és a mindennapi működési folyamatait a megváltozott körülményekhez illeszteni, ha dinamikus szervezeti képességekkel rendelkezik.
A makroszintű egészségügyi reformok sikerességéhez elengedhetetlen tehát a mikroszintű intézményirányítási paradigmaváltás, egy új egészségügyi intézményirányítási modell kiépítése, elméleti megalapozása. 
A szerzők a könyv első részében ismertretik, hogy milyen korlátai vannak a versenyszférában kiérlelt menedzsment technikák egészségügyi szervezetekben való („testreszabás” nélküli) alkalmazásának, majd ismertetik a dinamikus szervezeti képesség koncepció (mint a stratégiai menedzsment legújabb irányzatának) evolúcióját, fogalmát, elemeit. 
A második részben két esetpéldán keresztül mutatják be az elméletben felvázolt koncepcióelemek gyakorlati megvalósulását, alkalmazási lehetőségeit. 

 
Méret142 x 197 mm
Oldalszám1080
Kötéskartonált
Kiadás éve2017.
Kiadáselső
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 978 963 226 251
Listaár:  2 200 Ft 
Online ár:
1 980 Ft
 
 
Webshop készítés