Csoportok és csoportozók

A csoportozás az a világ, ahol minimális felkészültséggel és elmélyült sokéves képzettséggel egyaránt lehet boldogulni. Jelentős ugrás, amikor a „hályogkovács” felkészültségről át kívánok kerülni az érdemi képzettség tartományába.

Ennek oka a csoportvezetéshez tartozó sokféle dimenzió, a beállítódásban szükséges folyamatos szempontváltás. Ez a könyv éppen azért forgatható bárki által, akinek köze van a csoportozáshoz, mert segítheti annak megítélését, hogy milyen mértékben van szüksége munkájához a csoport megértésére, miközben tágas képet kap a csoportozás világáról.

A csoport elméleti értése nem csak társtudományi, határterületi megközelítésekre támaszkodik, hanem olyan tudományágakra, melyek a komplex folyamatok általános értelmezéséhez járulnak hozzá, mint a káosz elmélet és a hálózatelmélet.

A könyv a csoport terápiás, tanácsadási, képzési, szervezeti gyakorlatát, s a gyakorlathoz tartozó elméletet kapcsolja egybe. A másfél évtizeddel ezelőtti első kiadáshoz képest számos fejezet frissítésre, néhány pedig érdemi átdolgozásra került.

A pszichoterapeuta-pszichiáter-szociológus képzettségű, elsősorban pszichoanalitikusként és csoportanalitikusként dolgozó szerző 50 éve vezet terápiás, tanácsadási, szervezeti, személyiségfejlesztő, valamint a lélektani szakemberek képzéséhez tartozó csoportokat.

 
Méret165 x235 mm
Oldalszám576
Kötéskeménytáblás
Kiadás éve2019.
Kiadás2. átdolgozott kiadás
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 978 963 226 724 1
6 800 Ft
 

Hasonló könyvek

Új
Dohányzás és leszokás
Dohányzás és leszokás Kovács Gábor - Horváth Ildikó (szerkesztők)978 963 226 736 4
6 500 Ft
 
Webshop készítés