Malignus lágyrésztumorok diagnosztikája és kezelése

-20%
 

E könyv hiánypótló funkciót tölt be, mivel a lágyrésztumorok diagnosztikájáról, kezeléséről az elmúlt évtizedekben nem íródott összefoglaló mű.

Az anyag igazi interdiszciplináris megközelítésben mutatja be a lágyrésztumorokat, a szerkesztők közül Szendrői Miklós a sebészetet, Sápi Zoltán a patológiát, Pápai Zsuzsa a klinikai onkológiát, Karlinger Kinga pedig a képalkotó technikákat fogja össze.
A könyv általános részében a szerzők kitérnek a lágyrész-sarcomák epidemiológiai adataira, tárgyalják a daganatok gyakoriságát, életkor szerinti megoszlását, genetikai vonatkozását. A klinikai tünetek megbeszélését követően tekintélyes fejezet foglalkozik a különböző képalkotó eljárások, mint MR, CT, UH, hagyományos röntgen, csontizotóp, PET CT stb. szerepével a lágyrész-sarcomák megjelenítésében. Külön fejezet tárgyalja a prognosztikai faktorokat, a ma általánosan elfogadott stádiumbeosztást, a különböző szövettani mintavételi technikákat, bemutatja a daganatok kivizsgálásának algoritmusát.
Az általános rész legfajsúlyosabb része a lágyrész-sarcomák sebészete. Az egyes régiók szakemberei leírják a különféle sebészi technikákat, sebészi rekonstrukciós lehetőségeket. Fejezetenként megbeszélésre kerülnek a lágyrész-sarcomák gyógyszeres és sugárkezelése, az újabban bevezetésre került target terápia, valamint az intervenciós radiológiai lehetőségek is.
Fontos fejezet a lágyrész-sarcomák áttéteinek a kezelése, lágyrésztumoros betegek utánkövetése, a betegek életminőségének javítása, pszichológiai gondozásuk.
A részletes rész a legújabb WHO-beosztás szerint ismerteti az egyes entitások megjelenését képalkotó vizsgálatokkal, szövettanát, a betegség prognózisát és multimodalitású kezelését. Az anyag mondanivalójának elsajátítását gazdag illusztráció segíti.
A Kiadó és a szerkesztők reményei szerint a könyvet szívesen forgatja radiológus, patológus, klinikai onkológus, onkológus sebész és ortopédsebész, de reumatológus és háziorvos kolléga is egyaránt.

 
KategóriaOnkológia
Méret202 x 285
Oldalszám
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2017.
Kiadáselső
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 978 963 226 630 5
Listaár:  9 800 Ft 
Online ár:
7 840 Ft
 

Hasonló könyvek

Új
-20%
Az előrehaladott tüdőrák gyógyszeres és sugárkezelése
Az előrehaladott tüdőrák gyógyszeres és sugárkezelése Tamási Lilla – Müller Veronika – Losonczy György (szerkesztők)978 963 226 831 6
Listaár: 3 600 Ft
2 880 Ft
-20%
Gyakorlati fájdalomcsillapítás (2.  kiadás)
Gyakorlati fájdalomcsillapítás (2. kiadás) Embey-Isztin Dezső978 963 226 807 1
Listaár: 5 400 Ft
4 320 Ft
 
Webshop készítés