Gyermektraumatológia

Új
 
Beleolvasok

A tankönyv a baleseti sebészeten belül egy olyan szakterület ismereteit rendszerezi, amely az életkori sajátságokból fakadó fiziológiai, epidemiológiai, szociális és jogi specialitásokon túl diagnosztikai, terápiás és ellátásszervezési szempontból is különleges figyelmet érdemel.

Kedves Olvasók!

Meleg szívvel ajánlom figyelmükbe a Dr. Kassai Tamás és Dr. Nagy Anikó által szerkesztett Gyermektraumatológia című tankönyvet. Ez a könyv kiválóan szerkesztett tudományos tartalmával nagyban segíti a gyermektraumatológiával foglalkozó szakemberek eredményes működését, biztosítva a legaktuálisabb és legkorszerűbb szakmai protokollok megismerését. Kívánom, hogy nagy szakmai érdeklődéssel és elégedettséggel forgassák a tankönyv lapjait!

 

Prof. Dr. Szőke György

Tanszékvezető egyetemi tanár

SE Ortopéd Klinika, igazgató

 

A tankönyv a baleseti sebészeten belül egy olyan szakterület ismereteit rendszerezi, amely az életkori sajátságokból fakadó fiziológiai, epidemiológiai, szociális és jogi specialitásokon túl diagnosztikai, terápiás és ellátásszervezési szempontból is különleges figyelmet érdemel. A prevenciós lehetőségek mellett, az elsősegélynyújtás elvei és a családi vonatkozások vezetik be az általános részt, majd a gyermekkori anatómiai és fiziológiai sajátosságok áttekintése után a diagnosztika, terápia, testi és lelki rehabilitáció lehetőségeit tárgyalják a szerzők, végül a gyermektraumatológiai ellátásban résztvevőkre gyakorolt hatásokat. Az egységes ábrarendszer, a táblázatok, valamint a képalkotók és műtéti képek nemcsak elegánsan illusztrálják, hanem könnyen érthetővé is teszik a legfontosabb ismereteket. Ez a tematikus szakkönyv nemcsak a jelenlegi szakorvosjelölteknek és szakorvosoknak nyújt elmélyülési lehetőséget a gyermektraumatológia modern ismereteiben, hanem alapjául szolgálhat egy erre a szakterületre megfogalmazandó speciális képzés tankönyvének.

 

Prof. Dr. Hangody László

az MTA rendes tagja

ortopéd-traumatológus

 
Méret202x285 mm
Oldalszám616
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2023.
Kiadáselső
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 889 7
Listaár:  17 200 Ft 
Online ár:
15 480 Ft
 
 
Webshop készítés