Fogászat (2. kiadás)

Ebben az új tankönyvben a fogorvoslás és az általános orvosi ismeretek kapcsolatának fontosságát is szeretnék hangsúlyozni a szerzők.

A Medicina Kiadó gondozásában jelent meg az első, szegedi általános orvostanhallgatók számára írt tankönyv Tóth Károly szerkesztésében, 1981-ben. Ezt követte egy másik, Fazekas András által szerkesztett tankönyv, 2004-ben. Az újabb átdolgozást az ismeretek bővülése indokolta.

Az utóbbi években számos tanulmány jelent meg többek között a fogágybetegség és a diabetesz, a koraszülés vagy a kardiovaszkuláris betegségek kapcsolatáról. A tumorterápiában vagy az osteoporosisban alkalmazott bisphosphonat készítményeknek igen fontos fogászati, szájsebészeti vonatkozására is fel kell hívjuk az orvostanhallgatók figyelmét. A kórházi osztályokon az ápolás része kell legyen a betegek szájhigiéniájának fenntartása, ami természetesen az ápoló személyzet feladata, de ennek felügyelete az orvosokra tartozik. Tovább lehetne sorolni a kapcsolatokat, de ezek a könyv olvasása és tanulása közben nyilvánvalóak lesznek.

A könyv az előző kiadáshoz képest kibővült, a képanyagot is frissítettük. Reméljük, hogy az előző kiadásokhoz hasonlóan ez a könyv is elnyeri olvasói és használói tetszését.

 
KategóriaFogászat
Méret202x285 mm
Oldalszám224 oldal
Kötéskeménytáblás
Kiadás éve2019. szeptember
Kiadás2. javított, bővített kiadás
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 735 7
Listaár:  4 800 Ft 
Online ár:
4 320 Ft
 

Hasonló könyvek

Új
Klinikai alapismeretek fogorvos- és gyógyszerészhallgatóknak (3. kiadás)
Klinikai alapismeretek fogorvos- és gyógyszerészhallgatóknak (3. kiadás) Boda Z. - Tornai I. (szerkesztők)978 963 226 823 1
Listaár: 10 400 Ft
9 360 Ft
 
Webshop készítés