Orvosi patobiokémia (2. javított kiadás)

Új
 

Hosszú idő telt el az Orvosi patobiokémia könyv első kiadása óta. Az új kiadás megjelentetését nemcsak a tudományos kutatások új eredményei miatt változó ismeretanyag és szemlélet teszi szükségessé, hanem az első kiadás tapasztalatai is.

A második kiadás szerkezete jelentősen eltér az általános és részletes részre osztott elsőétől. Az új kiadás az eredeti általános rész alaposan átalakított és bővített változata, amelynek megfelelő fejezeteibe alfejezetként vagy hátteres kiemelésként tagozódnak be a korábbi részletes rész megtartott fejezetei. Az egyes fő fejezetek elején bevezetőben foglaljuk össze a fejezet céljait és tartalmát.

Fontos cél volt, hogy a fejezetek önmagukban – a teljes könyv elolvasása nélkül is – érthetők legyenek, így az esetleges ismétlődést és átfedést is vállaltuk, ha azt egy fejezet logikája megkövetelte.

A korábbi kiadás szerzőinek jelentős része alaposan megújította eredeti fejezetét. Sajnos az első kiadás egyes szerzői már nem lehetnek velünk, illetve többen nyugdíjba vonultak, és már nem vettek részt a könyv átdolgozásában. Az új kiadást új szerkesztő és új szerzők is jegyzik; közöttük – örömünkre – számos fiatal kollégánk is vállalt közreműködést a könyv megírásában.

A könyv átírásában az is jelentős szemponttá vált, hogy a patobiokémia mint választható tantárgy megjelent az orvostanhallgatók oktatásában. Igyekeztünk tehát egy tankönyvvel és egy kézikönyvvel szemben támasztott igényeknek egyszerre megfelelni.

Bízunk benne, hogy céljainkat sikerült megvalósítani, és az olvasó – a szakma képviselőjeként, a szakmára készülő hallgatóként vagy a szakma iránt érdeklődőként – jól használható művet tarthat a kezében, amely sajátos megközelítésével segít szorosabban összekötni, akár eggyé olvasztani az orvostudomány elméleti és klinikai ágait.

 

A szerkesztők

 
KategóriaBiokémia
Méret202 x 285 mm
Oldalszám560
Kötéskeménytáblás
Kiadás éve2023.
Kiadás2. javított kiadás
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 782 1
Listaár:  14 600 Ft 
Online ár:
13 140 Ft
 
 
Webshop készítés