Klinikai alapismeretek fogorvos- és gyógyszerészhallgatóknak (3. kiadás)

Új
 

Az általános orvosi ismeretek oktatásának mennyisége és mélysége a fogorvos- és gyógyszerészképzésben világszerte megoldatlan. Mit és mennyit kell megtanulniuk a fogorvos- és gyógyszerészhallgatóknak a legfontosabb klinikai alaptárgyakból?

A fogorvos/szájsebész élete és szakmai munkája során döntően a fogak, illetve a szájüreg betegségeivel találkozik. Ugyanakkor nem nélkülözheti az általános orvosi ismereteket, sőt vannak olyan területei a medicinának (pl. vérzékenységek, vérzékenységet okozó gyógyszerek, bakteriális endocarditis, gócfertőzés, anaphylaxia, sebészeti alapismeretek stb.), ahol ismeretei nem maradhatnak el az általános orvosképzésben elvártaktól.

A tankönyv harmadik kiadása a belgyógyászat, a gyermekgyógyászat, az infektológia, a neurológia, a pszichiátria és a sebészet legfontosabb ismereteit foglalja össze. Ezzel meg kíván felelni annak a feladatnak, amit a „klinikai alapismeretek” összefoglalása jelent a fogorvos- és gyógyszerészhallgatók számára. A medicina hat szakmájának ilyen rövid, tömör összegzését egyetlen más tankönyv sem képes nyújtani. Ez a tény felveti annak lehetőségét is, hogy a tankönyv kiválóan használható a nővérképzésben, az egészségügyi szakiskolákban és az egészségügyi főiskolákon folyó képzésben is.

A tankönyv szerzői három hazai orvosegyetemet képviselnek. A szerkesztők és a szerzők tudatosan törekedtek arra, hogy az általános orvosi alapműveltséghez szükséges ismeretek mellett kiemeljék a fogorvosok számára fontos, nélkülözhetetlen speciális szakmai kérdéseket is.

 
KategóriaBelgyógyászat
Méret202 x 285 mm
Oldalszám588
Kötéskeménytáblás
Kiadás éve2021.
Kiadás3. átdolgozott, bővített kiadás
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 823 1
Listaár:  10 400 Ft 
Online ár:
9 360 Ft
 
 
Webshop készítés