Hortobágy Képeskönyv költők, írók gondolataival

-20%
 

S ha most egy verőfényes nyári délutánon vagy éppen egy havas alkonyaton megállunk valahol Nyírőlapos, Darassa vagy éppen a kunkápolnási mocsarak tájékán a tiszta, pusztai égbolt üvegharangja” alatt, a kitáruló végtelen panoráma azt érezteti velünk, hogy tudjunk bár sokat a puszta múltjáról, élővilágáról, emberei nem könnyű pásztoréletéről, mindez nem adhat teljes feleletet arra a bensőnkben felmerülő kérdésre, hogy mi hát a Hortobágy vonzásának, néha akár félelmetes szépségének kulcsa.

A titok szavakban nehezen, talán egyáltalán nem fejthető meg. Pedig ezekben a tájképekben valahol ott rejlik a megoldás, de azt talán nem kimondani, hanem megérezni kell.

Ehhez segíthetnek e remek hortobágyi összeállítás képei, s a melléjük rendelt költői gondolatok.  A Hortobágy két kiváló ismerője – egy művészi fotós vénával megáldott urológusprofesszor s egy, a képek látványában nagy költőink soraira ismerő neves ökológus, a Nemzeti Park egyik megálmodója – szinte belső lelki rezdüléseiket nyújtják felénk, csak hajoljunk le értük, s fogadjuk be őket!

Dr. Szabó József
professor emeritus
a Magyar Tudományos Akadémia doktora

 
Méret202x226 mm
Oldalszám244
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2019. június
Kiadáselső
Besorolási kódC BIZ
ISBN szám: 978 963 226 285 7
Listaár:  6 200 Ft 
Online ár:
4 960 Ft
 
 
Webshop készítés