A szülészet - nőgyógyászat egyetemi tankönyve 3. kiadás

"Olyan könyvet szerettem volna, amelynek anyaga azt tartalmazza, amire egy általános orvosnak szüksége van. Hallgatókorában könnyen tud belőle vizsgázni, és gyakorló orvosként a hétköznapokban, amikor egyedül kell dönteni éjszaka, tudja hasznosítani az itt szerzett ismereteket." Pál Attila

„Magyarországon számtalan kitűnő szülészet-nőgyógyászat tankönyv jelent meg eddig. Ezeket a szakma legkiválóbb professzorai, nagy tanítómesterei írták. Ezek után nyilvánvalóan óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy ezt a tankönyvet én szerkeszthettem. 

Van néhány alapigazság, melyet, ha álmából felkel az orvos, akkor is tudnia kell:

  1. Fogamzóképes korban lévő nőnél alhasi panaszok esetén, ki kell zárni a méhen kívüli terhességet.
  2. Perimenopausaban jelentkező vérzés esetén kötelező a szövettani mintavétel, a kórszövettani diagnózis.
  3. Minden vérző terhest fekvőbeteg intézménybe kell utalni.

Ezeknek az ismerete megmentheti a beteg életét, és megkímélheti az orvost az esetleges jogi következményektől.

A második kiadást követően szerzőtársaimmal néhány fejezetet átdolgoztunk, átírtunk. Ezek a témakörök a következők: A lepény és a petemellékrészek fejlődése és funkciója; A magzat állapotának diagnosztikája a terhesség és a szülés alatt; Az újszülött ellátása; Élettani és kóros gyermekágy; Prenatális diagnosztika; Dysmaturitas, méhen belüli retardáció; Diabetes és graviditas; Terhesgondozás; Méhnyakrák, a méhnyakrák szűrése; Fogamzásgátlás; In vitro fertilisatio; Rendellenes méhvérzés.

 

Szerzőtársaim nevében is kívánom, hogy leendő orvosaink és kollegáink a könyvet olyan lelkesen forgassák, mint amilyen lelkesedéssel mi írtuk.” (Pál Attila)

 

 
Méret188x248 mm
Oldalszám488
Kötéskeménytáblás
Kiadás éve2019. augusztus
Kiadásharmadik
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 672 5
Listaár:  9 700 Ft 
Online ár:
8 730 Ft
 
 
Webshop készítés