Családterápiás esettanulmányok

A kötet 12 pár- és családterápiás esetet követ végig, 12 gyakorló családterapeuta és 12 kiképző családterapeuta nézőpontjából. Az esetek valós, lezárt terápiás munkák tapasztalatain alapulnak, de anonimizált formában kerülnek bemutatásra.

A könyvben végigkövethető a családterápiák teljes folyamata a család vagy pár megismerésétől a terápiás szövetség és közös terápiás célok megalkotásán túl a konkrét üléseken és a szupervíziós tanácsokon keresztül az esetek lezárásáig.

A tanulmánykötetben megjelenő családok és párok a mai magyar társadalom széles spektrumát mutatják be. Találkozhatunk mélyszegénységből érkező családdal és felső középosztálybelivel, munkásokkal, tanyavilágban élőkkel és értelmiségiekkel. Az esetekből megismerhetünk különböző életciklusban járó házaspárokat, sokgyermekes nagycsaládokat, nagyszülőkkel együtt élő családot, egynemű párt. Minden családnál, párnál bemutatásra kerülnek az adott életciklus kihívásai, normatív krízisei, amelyek kontextusában az adott eset különböző specifikus kihívásait – veszteség, krónikus betegség, mentális zavar, megcsalás, függőség – értelmezik és kezelik a terapeuták. A különböző eseteken keresztül fel- és megismerhető a különböző családterápiás iskolák szemlélete és a rendszerszemléletű intervenciók gazdag eszköztára. Képet kaphatunk arról is, milyen ellátási formák és együttműködések jöhetnek létre a megjelenő különböző intézményekben attól függően, hogy az családsegítő, gyermekpszichiátria, szociális intézmény vagy magánrendelő. A szemléletek és eszközök követésében a minden eset mellé helyezett kiképző családterapeutai ajánlás vezeti az olvasót.

A tanulmánykötetet elsősorban a képzésben még részt vevő és a már gyakorló családterapeuta szakemberek számára ajánljuk. Emellett az egészségügyi, szociális és pedagógiai társszakmák képviselői számára is hasznos lehet megismerkedni azzal, mi is történik egy rendszerszemléletű intervenció során.

 
Méret
Oldalszám
Kötés
Kiadás éve
Kiadás
Besorolási kód
ISBN szám: -
Listaár:  0 Ft 
Online ár:
Ingyenes
 

Értesítőt kérek a megjelenésről

 
Értesítő beállítása
 

Hasonló könyvek

Rudolf - Egy lázadó Habsburg lélektani tükörben Szalvendy János978 963 226 115 7
Listaár: 2 600 Ft
2 340 Ft
Dinamikus szervezeti képességek az egészségügyben Czinkóczi Sándor - Révai Tamás978 963 226 251
Listaár: 2 200 Ft
1 980 Ft
Új
Azután Greyson, Bruce978 963 226 893 4
Listaár: 4 250 Ft
3 825 Ft
Visszapillantó tükröm Hárdi István978 963 226 662 6
Listaár: 5 600 Ft
5 040 Ft
 
Webshop készítés