A nevelés szerepe az egészséges magatartás kialakításában és az önpusztító magatartás megelőzésében

A szerző tizenkét fejezetben írja le a nevelés szerepét a népegészségügy kosarából kiemelt önpusztító magatartás megelőzésében.

A bevezetésben ismerteti a legsúlyosabb problémákat, majd a fogalmak pontosítását követően a mentális egészségnevelés fontosságát a felnőtté válás kríziseit és a nevelési hiányosságokat, a mentális tudatlanság következményeit és a fiatalok mentális állapotát, majd részletesen foglalkozik az önpusztító magatartással, a megoldással és a megelőzés lehetőségeivel. Kiemelten foglalkozik az okos szülők, a jól képzett házi gyermekorvosi szolgálat és a kitűnő pedagógusok lehetőségeivel, hangsúlyozva a megvalósítandó feladatokat, amelyekben a komplex egészségtan tanítás, az alapellátás és a megfelelő gyermekpszichiátriai ellátás feladatait részletezi. 
Gyakorlati tanácsokkal szolgál a gyermekek nevelésével foglalkozó szakemberek számára egyrészt, hogy önmagukat jobban megismerjék, másrészt a rájuk bízott gyermekeket. A könyvet gyakorlati tanácsokkal fejezi be, amelyben mindenki találhat a saját maga számára hasznos gondolatokat. A szerző bízik abban, hogy a könyve segítségével jelentősen csökkenthető lesz az a súlyos mentális, pszichés, szellemi, kulturális, szociális és spirituális környezet szennyezés és tudatlanság, amely megakadályozza, hogy a gyermekeink egészséges, boldog felnőtté válhassanak.
A könyv értékét növeli a rendkívül gazdag irodalomjegyzék (173 hivatkozás) és a 29 táblázat.
 
 
Méret165 x 235 mm
Oldalszám228
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2017.
Kiadáselső
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 978 963 226 637 4
3 600 Ft
 

Hasonló könyvek

Dohányzás és leszokás
Dohányzás és leszokás Kovács Gábor - Horváth Ildikó (szerkesztők)978 963 226 736 4
6 500 Ft
 
Webshop készítés