Echocardiographia

Az echocardiographia több mint 50 éves története során eljutott oda, hogy ma a legelterjedtebb kardiológiai vizsgálómódszer.

A könyv első részében az echocardiographiás módszereket tárgyalja: a 2D echocardiographia síkjait, a Doppler echocardiographia lehetőségeit a noninvazív hemodinamikában, a transoesophagealis echocardiographia (TEE) síkjait és alkalmazását, a systolés és diastolés balkamra funkció értékelését, a szöveti Doppler technika elvi és gyakorlati alkalmazását, a stress echocardiographia és az új technikák, valamint az intraoperatív echocardiographia helyét az echocardiographiás diagnosztikában. Segít az úgynevezett integrált vagy komprehenzív echocardiographia szemléletének elsajátításában.

A második részben részletesen foglalkozik az echo szerepével az egyes betegségekben, betegségcsoportokban: billentyűhibák, infectiv endocarditis, műbillentyű dysfunctio, ischaemiás szívbetegség, cardiomyopathiák, embolia-források, szívtumorok, az aorta betegségei, aorta dissectio, a pericardium betegségei, pulmonális hypertonia, pitvarfibrillatio, szívelégtelenség, felnőttkori veleszületett szívhibák. A gyermek-újszülöttkori-csecsemő echocardiographia nem fért a könyv kereteibe, de a magzati echocardiographiát nem hagyhattuk ki.

A könyvből kiderül, hogy a betegségek jelentős részében az echocardiographia elsővonalbeli technika. Az egyes betegségek echocardiographiás diagnosztikájában a könyv követi és beépíti a legfrissebb kardiológiai irányelveket a gyógyszeres vagy műtéti kezelésre vonatkozóan. Jó példa az echocardiographia integrálása a szívelégtelenség kezelésébe és prevenciójába.

A jelen könyv felnőtt kardiológusoknak szól, akik már echocardiographiás szakemberek vagy csak készülnek az akkreditáció megszerzésére vagy betegeik ellátásához nélkülözhetetlen az echocardiographiás vizsgálat végzése, a leletek értelmezése és a kellő klinikai konklúziók levonása. De szól az orvostanhallgatóknak, rezidenseknek is kardiológiai tanulmányaikhoz.

 
KategóriaBelgyógyászat
Méret202x285
Oldalszám408
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2012.
Kiadáselső
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 371 7
9 980 Ft
 
 
Webshop készítés