A kardiológiáról tömören

A kardiológiáról tömören második kiadása az előző kötethez képest egy jelentősen kibővített kézikönyv, melyet elsősorban azoknak a kollégáknak ajánlunk, akik komplex szív- és érrendszeri kórképekben szenvedő betegekkel foglalkoznak.

A könyv elején széles körben áttekintjük a cardiovascularis vizsgálómódszereket az elektrokardiogramtól a szív-MRI-ig. Ezt követően részletesen tárgyaljuk a kardiológia tárgykörének legfontosabb területeit, mint a preventív kardiológia, a koszorúér-betegségek, a szívelégtelenség, a kritikus állapotú betegek ellátása, a billentyűket és a pericardiumot érintő betegségek, az érrendszeri kórképek, az arrhythmiák és a felnőttkori öröklött szívbetegségek.

Természetesen maga a kardiológia témaköre annyira szerteágazó, hogy lehetetlen egyetlen könyvben összefoglalni mindent. A fejezetekben tárgyalt számos témához igen terjedelmes tanulmányok készültek. A kardiológiáról tömören valójában inkább egy kiindulópont, amely segíthet az olvasónak a diagnosztika és a betegellátás kezdeti fázisaiban, mielőtt részletesebb forrásokból tájékozódna. Habár a könyvben feltüntetett ajánlások a lehető legnagyobb mértékben követik a bizonyítékokon alapuló orvoslás elvét, a medicinára inkább a tudomány és a művészet egyvelegeként érdemes tekinteni. Mint minden esetben, itt is hangsúlyozzuk a teljes klinikai kép figyelembe vételét.

Remélhetőleg A kardiológiáról tömören című könyvben található információk hasznosnak bizonyulnak az olvasók eszköztárában, és hozzájárulnak a kardiológiai betegek legmagasabb szintű ellátásához.

 
KategóriaBelgyógyászat
Méret
Oldalszám
Kötés
Kiadás éve
Kiadás
Besorolási kód
ISBN szám: -
Listaár:  0 Ft 
Online ár:
Ingyenes
 

Hasonló könyvek

-20%
Szédülés
Szédülés Büki Béla978 963 226 607 7
Listaár: 2 890 Ft
2 312 Ft
Gyakorlati sebkezelés 2.
Gyakorlati sebkezelés 2. Daróczy JuditElőkészületben (2022.)
előkészületben
E-Book
-20%
Tanácsok a koronavírus megelőzéséhez - e-BOOK
Tanácsok a koronavírus megelőzéséhez - e-BOOK Zhang, Wenhong978 963 226 781 4-e
Listaár: 1 300 Ft
1 040 Ft
 
Webshop készítés