Hospice szakápolástan

Az otthoni hospice ellátás egyre jobban terjed hazánkban. Jelen kötet segítséget nyújt a haldokló betegek otthoni ellátásában, ápolásában a szakembereknek és a hozzátartozóknak egyaránt.

Az első, általános rész áttekintést ad többek között a hospice mozgalomról, a halál, haldoklás, gyász folyamatáról, külön kitérve a gyermekekre, valamint a jogi vonatkozásokra is. A halállal és a gyásszal foglalkozó fejezetekben hasznos gyakorlati tanácsok találhatók arra vonatkozóan, hogy az egészségügyi személyzet hogyan viszonyuljon a haldokló betegekhez, azok családtagjaihoz, illetve a hozzátartozók hogyan viselkedjenek a haldokló betegekkel.
A második, szakápolástan rész általánosságban bemutatja a hospice ápolás alapjait, illetve részletesen taglalja a daganatos betegek leggyakoribb ápolási problémáit, annak okait, kezelési lehetőségeit, hasznos tanácsokat, ápolási beavatkozásokat ajánlva az ápolók és a családtagok számára. Külön fejezet foglalkozik a haldokló beteg gyermekek ápolásával.
A szerzők mindegyike gyakorló szakember a saját szakterületén, illetve ápolóként az otthoni hospice ellátás területén.
Elsősorban otthoni ápolást, hospice ellátást végző ápolók számára ajánlott, de hasznára válhat az onkológiákon, ápolási osztályokon dolgozó ápolók, a daganatos betegeket ápoló hozzátartozók és nem utolsósorban a pedagógusok, valamint a téma iránt érdeklődők számára is.


Németh Anikó (hospice szakápoló és koordinátor, ápoló, okleveles ápoló, PhD) Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Egészségmagatartás és -fejlesztés Szakcsoport

 
KategóriaÁpolástan
Méret165 x 235 mm
Oldalszám248
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2015. június
Kiadáselső
Besorolási kódA FIX
ISBN szám: 978 963 226 529 2
2 680 Ft
 

Hasonló könyvek

Allergia a gyakorlatban
Allergia a gyakorlatban Temesvári E. - Pónyai Gy.Előkészületben
 
Webshop készítés