Egzotikus Európa

Egzotikus Európa

A 90. ünnepi könyvhétre Kiadónknál megjelent Juhász Árpád Egzotikus Európa című könyve.

2019. június 25.

E mű – a szerző eddig megjelent köteteitől eltérően – nem a geológia, a klímaváltozás kérdéseit boncolgatja, hanem személyes emlékeket idéz fel. Végigvezeti az olvasót hat évtized barangolásaival a vén kontinensen, bepillantást enged családi, baráti kapcsolatokba, és visszatükrözi mindazokat a körülményeket, amelyek között egy magyar utazó boldogulhatott külföldön a 20. század hatvanas éveitől. Európának azt az arcát mutatja meg, amit méltán nevezhetünk egzotikusnak. Teszi mindezt sok-sok korhű, dokumentum értékű fotóval, a sorok között megbúvó humorral és mindenekelőtt a természet tiszteletével.

Az ünnepi könyvhét keretein belül személyesen vittük el a könyvet Szegedre, ahol a Dugonics téren felállított színpadon interjú készült Juhász Árpáddal, utána pedig szerzőnk dedikálta könyvét az érdeklődőknek.

A budapesti rendezvények között szintén szerepelt dedikálás. Kiadónk standjánál – kis élő örömzene kíséretében – fogadta az olvasókat szerzőnk. Számunkra, a Kiadó munkatársai számára megható volt látni azt a tiszteletet, amelyet sok ember nyilvánított felé. A beszélgetések során felidéződtek egyéb könyvei, filmjei és persze az utazások, a kalandok.

A borúsnak indult vasárnap délután végül jól zárult, a felhők sem tudták csorbítani az ünnepélyes pillanatokat.

 
 
 
 
Webshop készítés