Az onkológia alapjai – könyvbemutató

Az onkológia alapjai – könyvbemutató

2017. december 20-án a Gellért Szálloda Tea szalonjában mutattuk be Az onkológia alapjai című egyetemi tankönyv második, javított, bővített kiadását.

2017. december 20.

A közelgő ünnepek előtti sürgető tennivalókat félretéve igen szép számmal jelentek meg a meghívottak: szerzők és érdeklődő szakemberek egyaránt.

Az eseményt Farkasvölgyi Frigyesné, a Medicina Kiadó vezérigazgatója moderálta. A művet Sótonyi Péter professzor úr méltatta, akinek laudációjából idézünk:

 „Az olyan multicentrikus tudományterületről, mint az onkológia, egyetemi tankönyvet írni figyelemre méltó megnyilvánulás, megvalósulása esetén tiszteletet érdemlő teljesítmény. (…) Ez nem csak a szerkesztők és a szerzők elismerésre méltó logikájával kitűnően felépített kiváló munka dicsérete, hanem tanúskodik arról, hogy a magyar orvostársadalom és az egyetemi hallgatóság érdeklődése megnövekedett az új tudásanyag iránti fogékonyságában is. (…)

A tankönyvírás (…) az egyik legnagyobb presztízsű tudományos tevékenység. A sokszerzős tankönyv megírása még a legkitűnőbb szerkesztőnek is emberfeletti teljesítmény. Úgy tűnik, hogy Kásler Miklós professzornak, a tankönyv szerkesztőjének ezt a kérdést sikerült megoldani. Annak kulcsa csak az lehetett, hogy az egyes fejezetek megírására kitűnő szakembereket sikerült megnyernie, majd azokkal az általános tartalmi és szerkesztési alapelveket elfogadtatni. Az objektív tudás és a szubjektív gondolati tartalom így együtt is jelen lehetett.”

A könyv ezen kiadásának tartalmi újításairól és a teljes tudásanyag oktatásban betöltött szerepéről a könyv alkotó szerkesztője, Kásler Miklós professzor úr beszélt. Elismerését nyilvánította ki a szerzőtársaknak, az őket összefogó munkacsoportok vezetőinek és nem utolsósorban a Kiadónak.

A karácsonyi ünnepek előtti várakozás békessége és nyugalma hatotta át az eseményt. A részt vevők a kora esti vacsorát követően még sokáig beszélgettek, immár kötetlen formában.

 
 
 

Akciós kínálatunkból

Betekintések a BDSM világába
-19%
Robbins:  A patológia alapjai
Robbins: A patológia alapjai
19 800 Ft
10 000 Ft
-49%
A belgyógyászat alapjai  1–2. (5. átdolgozott kiadás)
-62%

Utoljára megtekintett termékek

Eddig egyetlen könyvet sem tekintett meg. Az utoljára megtekintett könyveket itt találja majd!

 
Webshop készítés